Κυνηγοί στις Σέρρες γιορτάζουν τη νέα χρονιά και μας δείχνουν περήφανοι τη βασιλόπιτα και δύο λαγούς που σκότωσαν

January 13, 2021

Κυνηγοί στις Σέρρες γιορτάζουν τη νέα χρονιά και μας δείχνουν περήφανοι τη βασιλόπιτα και δύο λαγούς που σκότωσαν

Διαφ.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι κυνηγοί δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν το lockdown που τους είχε επιβάλει η κυβέρνηση, όπως σε όλους τους άλλους, και ήταν όλο διαμαρτυρίες. Ότι τους στερούμε το χόμπι, την ελευθερία να πάνε στο βουνό και να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ, όπως λένε, που δεν είναι άλλο από το να σκοτώνουν ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Δεν ήταν μάλιστα λίγοι και εκείνοι που παρέκαμψαν τις απαγορεύσεις και πήγαν για κυνήγι. Κάποιοι για αυτό πήραν και πρόστιμο. Όμως οι αντιδράσεις τους ήταν μεγάλες. Αν κάποιος θέλει να δει τι συζητούσαν εκείνο τον καιρό, μπορεί να μπει στα διάφορα κυνηγετικά γκρουπ που υπάρχουν.

Τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και πριν από λίγες μέρες τους επέτρεψε να βγουν. Και φυσικά όλοι πήραν το όπλο τους και ξεχύθηκαν σε δάση και βουνά.

Μια παρέα λοιπόν κυνηγών στις Σέρρες είπε να γιορτάσει στη φύση τη νέα χρονιά. Να ευχηθούν οι άνθρωποι μεταξύ τους και να κόψουν βασιλόπιτα. Είναι δυνατόν όμως αυτή όλη η χαρούμενη παρέα να μη βγάλει και τις απαραίτητες φωτογραφίες ώστε να τις ανεβάσει στο Facebook να δουν οι φίλοι τους τα κατορθώματά τους; Όχι βέβαια. Πόζαραν λοιπόν και τις ανέβασαν. Έβαλαν τη βασιλόπιτα πάνω στο αυτοκίνητο, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, και πίσω από αυτή διακόσμησαν το χώρο με δύο νεκρά ζωάκια, δυο λαγούς. Απλά πράγματα. Για το καλό. Να πάει η χρονιά καλά.

Κάτω από τη φωτογραφία έγινε χαμός. Οι φίλοι και οι γνωστοί τους δεν σταματούσαν τα μπράβο και τις ευχές. Υπήρχαν όμως και εκείνοι που δεν τους μιλούσαν και πολύ ευγενικά. Κάποιος δε κυνηγός ζήτησε από τους άλλους να κατεβάσουν τη φωτογραφία για να μη δίνουν αφορμές.

Η φωτογραφία λίγες ώρες μετά κατέβηκε. Βέβαια τα προφίλ τους είναι γεμάτα ανάλογες φωτογραφίες, όμως η επίμαχη έχει κατέβει.

Αυτοί είναι οι ρυθμιστές της φύσης, όπως λένε. Αυτούς τους στηρίζουν εκείνοι που εμείς ψηφίζουμε.

Για την ιστορία, η κυβέρνηση, που έδωσε παράταση στο lockdown, τους απαγόρευσε εκ νέου να βγαίνουν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: