Χειρουργήθηκε με επιτυχία το τσακάλι που βρέθηκε χτυπημένο, με κάταγμα κνήμης, σε δρόμο της Βαυρώνας

January 14, 2021

Χειρουργήθηκε με επιτυχία το τσακάλι που βρέθηκε χτυπημένο, με κάταγμα κνήμης, σε δρόμο της Βαυρώνας

Διαφ.

Με επιτυχία χειρουργήθηκε το μικρό τσακάλι, που βρέθηκε χτυπημένο αυτές τις μέρες, στον υγρότοπο της Βαυρώνας, στην άκρη του δρόμου. Το ζώο ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ, ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής . Οι εθελοντές της το μετέφεραν στον κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε κάταγμα κνήμης. Τοποθετήθηκε νάρθηκας και φλεβοκαθετήρας και χορηγήθηκαν τα δέοντα φάρμακα. Τελικά όμως χρειάστηκε χειρουργείο, το οποίο, όπως είδαμε, πήγε καλά.
Το χειρουργείο, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της ΑΝΙΜΑ, έγινε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου. Την οστεοσύνθεση με τοποθέτηση ήλου ενδομυελικά πραγματοποίησε ο χειρούργος κτηνίατρος Μπάμπης Χαραλαμπίδης με τη βοήθεια του Αχιλλέα Ακρίβου, κτηνιάτρου μέλους του Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ, και επικουρικά βρισκόταν ο κτηνίατρος και συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρης Μαρκάκης.
Το τσακάλι είναι μικρό σε ηλικία, αρσενικό και ζυγίζει 11,5 κιλά.
Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους που βοηθάνε και σώζουν ζώα. Όχι μόνο με ένα like κάτω από το ποστ αλλά έμπρακτα. Και αυτό σημαίνει είτε οικονομική βοήθεια-ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτούς- είτε εθελοντική εργασία. Για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. https://www.wild-anima.gr/ και η σελίδα τους στο Facebook. https://www.facebook.com/anima.gr/

 

Στα χέρια τη ΑΝΙΜΑ βρίσκεται το τσακάλι που βρέθηκε χτυπημένο στη Βραυρώνα- Βοηθάμε τους εθελοντές για να σώζουν ζώα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: