Χανιά: Βρήκε σπίτι η γατούλα με το θλιμμένο βλέμμα που ζούσε 3 χρόνια σε κλουβί κτηνιατρείου

January 15, 2021

Χανιά: Βρήκε σπίτι η γατούλα με το θλιμμένο βλέμμα που ζούσε 3 χρόνια σε κλουβί κτηνιατρείου

Διαφ.

Υπάρχουν μερικές ειδήσεις υιοθεσίας που μας συγκινούν, για να είμαστε ειλικρινείς, περισσότερο από άλλες. Γιατί έχουν να κάνουν με ζωάκια πονεμένα. Κακοποιημένα, γέρικα, παρατημένα, χτυπημένα, ανάπηρα. Αλλά και ζωάκια που ζούνε χρόνια σε κλουβί. Και έχουν ξεχάσει πώς είναι η ζωή. Γιατί δεν είναι ζωή αυτό που κάνουν σε κλουβί. Είναι αργός θάνατος. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κατά του εγκλεισμού ενός ζώου χωρίς λόγο σε κλουβί. Για αυτό και ποτέ δεν συμπαθήσαμε τα κυνοκομεία και τα διάφορα άλλα καταφύγια.

Για αυτό και χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε και νιώσαμε υπέροχα όταν διαβάσαμε στη σελίδα του Συλλόγου  “η προστασία των ζώων” Χανιά Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection την είδηση για τη Γιαννούλα. Ποια είναι η Γιαννούλα;

Η Γιαννούλα είναι μια υπέροχη γατούλα, 4,5 ετών, η οποία εδώ και 3 χρόνια ζούσε μέσα σε κλουβί κτηνιατρείου στα Χανιά. Ο λόγος; Είχε αλλεργική ρινίτιδα και δεν μπορούσε να ζήσει έξω. Είχε κάνει κατά καιρούς θεραπείες αλλά αυτό το πρόβλημα έρχεται και φεύγει. Κατά τα άλλα ήταν απολύτως υγιής, αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη. Φιλική, ήσυχη, συνεργάσιμη και με υπέροχο γενικά χαρακτήρα.

Η αλλεργική ρινίτιδα φυσικά δεν κολλάει ούτε στις άλλες γάτες αλλά ούτε και σε εμάς. Όμως κανείς, παρά τις εκκλήσεις των εθελοντών, δεν είχε θελήσει να την υιοθετήσει. Και έτσι η γατούλα παρέμενε στο κλουβί, μόνη της, να περιμένει κοιτώντας με δυο θλιμμένα μάτια.

Και να που συμβαίνει κάτι και αλλάζει τελείως η ζωή ενός πλάσματος. Εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Τη Γιαννούλα είδε και αποφάσισε να υιοθετήσει μια γυναίκα, η Β. Κ, η οποία θέλησε να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει και αυτή ευτυχισμένη και με αγάπη σε ένα δικό της σπίτι.

Έτσι μετά από 3 χρόνια στο κλουβί η γλυκιά Γιαννούλα δεν είναι πια θλιμμένη. Απολαμβάνει το σπίτι της πάνω σε ένα γατόδεντρο και περιμένει τα Χριστούγεννα.

Μπράβο στην κυρία που άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της για ένα ζώο που χρόνια περίμενε τον άνθρωπό του. Το χριστουγεννιάτικο αυτό δώρο που της έκανε είναι η απόλυτη πράξη φιλοζωίας.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com




Πηγή

Διαβάστε επίσης: