Εγκατέλειψαν σκυλάκι δεμένο στην Ελληνορώσων- Το ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων που έμαθε ποιος το παράτησε

July 14, 2021

Εγκατέλειψαν σκυλάκι δεμένο στην Ελληνορώσων- Το ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων που έμαθε ποιος το παράτησε

Διαφ.



Μπορεί σε λίγες μέρες να είναι Χριστούγεννα, η μέρα της αγάπης, αυτό όμως δεν πτοεί μερικούς από το να εγκαταλείψουν το κατοικίδιό τους.




Βέβαια η εγκατάλειψη ενός ζώου είναι πάντα εγκατάλειψη. Πρόκειται για μια σκληρή, άκαρδη πράξη. Μια πράξη προδοσίας σε ένα ζώο που το είχες σπίτι σου και σου έδινε αγάπη. Που σου ήταν πιστό αλλά εσύ δεν ήσουν τελικά πιστός σε αυτό.

Ο λόγος για ένα σκυλάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αυτές τις μέρες με όλα του τα πράγματα στο μπάσκετ της περιοχής Ελληνορώσων.

Το ζώο ήταν δεμένο στο πάρκο και πολύ φοβισμένο. Δύσκολα μάλιστα το πλησίαζες. Το στρες του ήταν μεγάλο.

Οι άνθρωποι που το εντόπισαν έκαναν έκκληση μέσω Facebook μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι για αυτό. Ενημερώθηκε παράλληλα και η αστική πανίδα του Δήμου Αθηναίων. Οι άνθρωποι της Αστικής Πανίδας το πήραν και το ανέλαβαν. Το ζώο θα εμβολιαστεί και θα γίνει όταν πρέπει στείρωση. Και στη συνέχεια θα πάει για υιοθεσία.



Στα σχόλια της ανάρτησης για το σκυλάκι, μια εθελόντρια ανέφερε ότι γνώριζε την οικογένειά του, η οποία έμενε στον Κολωνό και το κακοποιούσε. Είχε μάλιστα πριν από 3 μήνες ζητηθεί βοήθεια από την οικογένεια που το είχε ώστε να προωθηθεί για υιοθεσία καθώς δεν τον ήθελαν. Και κάποια στιγμή το παράτησαν.

Η τελευταία ενημέρωση, σύμφωνα με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο, υπεύθυνη για τα ζώα, στο Δήμο Αθηναίων εταιρεία Σεραφίνα Αβραμίδου, αναφέρει ότι ήδη έχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που το κακοποιούσαν και το εγκατέλειψαν. Το σκυλάκι θα δοθεί σε υπεύθυνους πλέον ανθρώπους με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.



Πηγή:petpet.news



Διαβάστε επίσης: