Θυμάστε τον Πεπίνο που χτυπήθηκε και πετάχτηκε ζωντανός στα σκουπίδια στη Σάμο; Δείτε τον στο νέο του σπίτι στη Γερμανία

July 2, 2021

Θυμάστε τον Πεπίνο που χτυπήθηκε και πετάχτηκε ζωντανός στα σκουπίδια στη Σάμο; Δείτε τον στο νέο του σπίτι στη Γερμανία

Διαφ.

Ευτυχισμένος πλέον, δύο περίπου μήνες μετά, είναι ο σκυλάκος Πεπίνο, ο οποίος βρέθηκε χτυπημένος από αυτοκίνητο και πεταμένος ζωντανός σε κάδο σκουπιδιών στη Σάμο.
Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ένα ακόμα άσχημο περιστατικό που είχε να κάνει με αδεσποτάκι συνέβη στο νησί.
Δυστυχώς, όπως βλέπουμε, η χρονιά που διανύουμε φαίνεται να είναι μια από τα ίδια, όσον αφορά τις κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις ζώων. Και παρά το ότι πριν από μερικούς μήνες η βουλή προχώρησε στη μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα, εντούτοις δεν φαίνεται αυτό να έχει πτοήσει τους διάφορους που θέλουν να κάνουν κακό στα ζώα. Συνεχίζουν ακάθεκτοι την εγκληματική τους δραστηριότητα, σκοτώνοντας, φολιάζοντας και κακοποιώντας δύστυχα πλάσματα.
Ένα άλλο σε όλα αυτά που μας προκαλεί φρίκη είναι μια συνήθης πρακτική. Το να πετιούνται ζώα -και μάλιστα ζωντανά-στα σκουπίδια. Κάτι που γίνεται καθημερινά στην Ελλάδα. Πραγματικά υπάρχει η απορία. Πώς μπορούν να πετάνε ζώα ζωντανά στα σκουπίδια;
Για το περιστατικό του πεταμένου σκύλου σε κάδο, ανάμεσα στο Καρλόβασι και στο χωριό Κονταίϊκα, είχαν ενημερώσει οι εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Protection Of Stray Animal Of Samos. 
Ο κουταβάκος Πεπίνο είχε χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια είχε πεταχτεί σε κάδο σκουπιδιών για να πεθάνει. Ασύλληπτα πράγματα. Το ξαναλέμε. Πώς μπορεί να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο; Και όμως μπορεί. Χωρίς καμία τύψη, και με τη συνείδησή του καθαρή συνέχισε το δρόμο του σαν να μη συνέβη τίποτα.
Μια κυρία ενημέρωσε τους ανθρώπους του Κέντρου Προστασίας Αδέσποτων. Ο Σπύρος Κουμούλας Spyros Koymoylas το μετέφερε στον κτηνίατρο. Το ζώο είχε πολλές κακώσεις. Είχε χτυπήσει το κεφάλι του και κινδύνευε το ένα του μάτι. Η αποθεραπεία του θα έπαιρνε χρόνο.
Ο ίδιος ο άνθρωπος που το μετέφερε στο γιατρό και ουσιαστικά το έσωσε θέλησε να το φιλοξενήσει. Ξεκίνησε θεραπείες και με τον καιρό ο άτυχος σκυλάκος άρχισε να νιώθει καλύτερα. Ο μικρούλης έψαχνε όμως ένα μόνιμο σπίτι. Να ζήσει ευτυχισμένος. Ήταν πλέον καλά.
Και στάθηκε τυχερός. Μια κυρία από τη Γερμανία θέλησε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Τον πήρε κοντά της, υιοθετώντας τον. Η ζωή του πλέον άλλαξε. Θα τον δείτε και στις φωτογραφίες. Έγινε ένας κούκλος σκύλαρος. Παιχνίδια, κουβέρτες, μαξιλάρια, λιχουδιές, αγάπη, αγκαλιές, βόλτες.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που το έσωσαν και έκαναν τα πάντα να γίνει καλά. Μπράβο στον Σπύρο Κουμούλα. Μπράβο στην κυρία που το υιοθέτησε. Καλή ζωή να έχει.
Και μην ξεχνάμε: Βοηθάμε τους εθελοντές για να βοηθάνε και να σώζουν ζώα. Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Protection Of Stray Animal Of Samos | Facebook
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Ο Σπύρος Κουμούλας που το έσωσε και το φιλοξένησε

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: