Δήμος Σαρωνικού: “Η φάτνη μας είναι μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα αδέσποτα”

September 13, 2021

Δήμος Σαρωνικού: “Η φάτνη μας είναι μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα αδέσποτα”

Διαφ.

Διαφ.




Ξέρουμε καλά ότι οι περισσότεροι δήμοι δεν είναι φιλικοί με τα αδέσποτα. Επειδή είναι ανίκανοι να τα διαχειριστούν, θέλουν απλά αυτά να εξαφανιστούν για να μην τους δημιουργούν πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.




Τις μέρες αυτές σε κάθε δήμο στήνονται οι φάτνες όπου ομορφαίνουν μαζί με τα στολισμένα δέντρα την πόλη. Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα σε αυτές τις φάτνες βρίσκουν καταφύγιο αδέσποτα ζωάκια. Η εικόνα είναι υπέροχη.

Δυστυχώς δεν το βλέπουν έτσι όλοι οι συμπολίτες μας. Μια μεγάλη μερίδα είναι εντελώς εχθρικοί με τα ζώα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα διώξουν από τις φάτνες. Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς πιστούς και καλούς ανθρώπους. Πόσο πιστός και πόσο καλός είσαι όταν σε ενοχλεί χωρίς κανένα λόγο η ύπαρξη ενός άλλου πλάσματος;

Ο δήμος Σαρωνικού έκανε κάτι σπάνιο για δήμο, το οποίο αξίζει πολλά μπράβο. Έβαλε σε μια φάτνη μια ανακοίνωση που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τις δράσεις των αδέσποτων Βασίλης Μπούτσης, αναφέρει τα εξής: “Η φάτνη μας είναι μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα αδέσποτα. Ζουν στην περιοχή μας αρκετό καιρό, είναι κοινωνικά, είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα από το δήμο και από εθελοντές φιλόζωους. Δεν πρόκειται να ενοχλήσουν κανέναν αν δεν ενοχληθούν. Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους”. Μπράβο και μακάρι όλοι οι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.



(Φωτό: Από το προφίλ της Antigoni Koutsouri)



Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: