Δεν τα κατάφερε τελικά ο σκυλάκος Κάσπερ που τον παράτησαν γέρο, τυφλό και σε άθλια κατάσταση στα Ιωάννινα

May 14, 2022

Δεν τα κατάφερε τελικά ο σκυλάκος Κάσπερ που τον παράτησαν γέρο, τυφλό και σε άθλια κατάσταση στα Ιωάννινα

Διαφ.

Δυστυχώς άσχημα είναι τα νέα του σκυλάκου που βρέθηκε πριν από μερικές μέρες να περιφέρεται παρατημένος σε άθλια κατάσταση στην οδό Κενάν Μεσαρέ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Το ζώο ήταν γέρικο, τυφλό και υποσιτισμένο. Οι εθελοντές του Συλλόγου Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, οι οποίοι το είχαν περιθάλψει, με ανάρτησή τους αναφέρουν ότι ο σκυλάκος δεν τα κατάφερε. Έγιναν τα πάντα αλλά δεν τα κατάφερε. “Έφυγε” για άλλους κόσμους που σίγουρα θα είναι πιο ευτυχισμένος. Έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε.
Η ιστορία του σκύλου δεν είναι εντελώς ξεκάθαρη. Όπως άλλωστε των περισσότερων αδέσποτων. Από ό,τι μας ενημερώνει ο Σύλλογος το ζώο είχε σπίτι. Και πρέπει να ζούσε αλυσοδεμένο γιατί είχε πληγή στο λαιμό. Κάποια στιγμή αρρώστησε και το παράτησαν στο δρόμο. Τον είδαν κάποιοι αλλά δεν ειδοποίησαν είτε το δήμο είτε τους εθελοντές. Όταν οι εθελοντές έμαθαν για αυτόν, ήταν αργά.
Η κατάστασή του όταν βρέθηκε ήταν, όπως αναφέραμε πιο πάνω, πάρα πολύ άσχημη. Τυφλός, γεροντάκι, χωρίς δόντια και με μια μυρωδιά που έβγαζε το κορμάκι του. Δεν ήταν από την ψώρα που είχε. Επίσης δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα πόδια του από την αδυναμία.
Τον έβγαλαν Κάσπερ. Γατί τριγυρνούσε στην κυριολεξία σαν φάντασμα. Ο Κάσπερ, παρά την κατάστασή του, όταν βρέθηκε, κουνούσε την ουρίτσα του και έκανε χαρές. Μεταφέρθηκε αμέσως σε πανσιόν και σε κτηνιατρείο. Μπήκε σε ορό γιατί δεν έτρωγε. Οι ελπίδες ήταν λιγοστές. Τα πάντα μέσα του ήταν χάλια. Αλλά οι εθελοντές έλπιζαν. Να ζούσε έστω λίγο. Να βρει την αγάπη που τη στερήθηκε.  Δεν συνέβη αυτό. Δυστυχώς. Ο οργανισμός του Κάσπερ δεν άντεξε. Τον βρήκε ο κτηνίατρος το πρωί νεκρό.
Οι εθελοντές του Συλλόγου Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων νιώθουν απερίγραπτη λύπη. Ακόμα και εμείς που δεν τον γνωρίσαμε, νιώθουμε απέραντη θλίψη. Θέλαμε τόσο πολύ να ζήσει.
Καλό ταξίδι Κάσπερ. Ήσουν άλλο ένα άτυχο πλάσμα που έζησε τη σκληρότητα και την απανθρωπιά ενός ανθρώπου που ποτέ δεν σε αγάπησε.
Ευχαριστούμε όλοι τους εθελοντές του Συλλόγου που τον βοήθησαν. Τουλάχιστον δεν πέθανε στο δρόμο, αν αυτό έχει σημασία. Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο.
Δεν θα σταματήσουμε ούτε μια μέρα να παλεύουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή όλων των Κάσπερ λίγο καλύτερη.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: