ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Γυναίκα Πιάνεται Την Στιγμή Που Πετάει Σκύλο Στα Σκουπίδια

May 14, 2022

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Γυναίκα Πιάνεται Την Στιγμή Που Πετάει Σκύλο Στα Σκουπίδια

Διαφ.




ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Γυναίκα Πιάνεται Την Στιγμή Που Πετάει Σκύλο Στα Σκουπίδια

Ένας περαστικός κινηματογράφησε την γυναίκα να πετάει τον σκύλο στα σκουπίδια – Οργή σε όλο το διαδίκτυο – Αφέθηκε ελεύθερη η γυναίκα, το σκεπτικό της αστυνομίας




Μια εξοργιστική υπόθεση έλαβε χώρα στο Blumenau, στην κοιλάδα Itajaí (SC), στα τέλη Απριλίου 2022. Μια γυναίκα πιάστηκε ακριβώς τη στιγμή που πέταξε ένα σκυλί σε ένα σκουπιδοτενεκέ. Το επεισόδιο κινηματογραφήθηκε από περαστικό, ο οποίος δημοσίευσε τις εικόνες στα social media.

Η γυναίκα εντοπίστηκε στη γειτονιά Garcia, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, μια από τις πιο παραδοσιακές στο Blumenau. Στις εικόνες φαίνεται η στιγμή που ο εγκληματίας παίρνει το σκυλί στην αγκαλιά της και το σηκώνει, για να το πετάξει στη συνέχεια σε ένα δοχείο σκουπιδιών.

Το «απορημένο» ζώο είναι ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος και ο πιθανός δυσαρεστημένος ιδιοκτήτης δυσκολεύτηκε να το σηκώσει και μετά να πετάξει το γούνινο στα σκουπίδια. Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μέσα σε λίγες ώρες το είχαν ήδη δει εκατοντάδες άτομα.

Ο σκύλος δεν δείχνει καμία αντίδραση στη βία που ασκεί η γυναίκα. Πιθανότατα, είχε συνηθίσει να ζει με τον ιδιοκτήτη εγκληματία και πρέπει να φανταζόταν ότι επρόκειτο για αστείο ή ακόμα και για τιμωρία.

Αφού ξεφορτώθηκε το σκυλί σαν ένα άχρηστο σκουπίδι, η γυναίκα φαίνεται ακόμα να προσαρμόζει το παπούτσι της και μετά να προχωρά. Ολόκληρο το βίντεο διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα – αλλά ο χρόνος ήταν αρκετός για να αποδείξει τις προθέσεις της.

Το έγκλημα

Ένας από τους χρήστες του διαδικτύου που είχαν πρόσβαση στις εικόνες είναι ο αρχηγός της Πολιτικής Αστυνομίας του Μπρουσκ, μιας πόλης 40 χλμ από το Μπλουμενάου. Ο εκπρόσωπος Egídio Ferrari πήγε στο μέρος όπου είναι εγκατεστημένο το δοχείο απορριμμάτων, για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες.



Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε τον τοπικό Τύπο ότι έμαθε για την υπόθεση μέσω προσώπων του στενού του περιβάλλοντος. Την ώρα που η Ferrari επιθεώρησε το κοντέινερ, ο σκύλος είχε ήδη παραληφθεί από κάτοικο της περιοχής και δεν κινδύνευε πλέον. Ακόμα κι έτσι, το έγκλημα είναι στημένο.

Οι προεκτάσεις

Ξεκίνησε έρευνα της αστυνομίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το νόμο 14.064/2020, η απλή εγκατάλειψη ζώων θεωρείται ήδη έγκλημα, με ποινή κράτησης από δύο έως πέντε χρόνια, επιπλέον του προστίμου που μπορεί να υπερβαίνει τις 10 χιλιάδες $ και την απαγόρευση διατήρησης άλλων κατοικίδιων. .

Για εξακρίβωση του συμβάντος κλήθηκε και η Στρατιωτική Αστυνομία, αλλά όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που είναι τοποθετημένο το κοντέινερ, ο σκύλος είχε ήδη διασωθεί. Ο αναπληρωτής Christian George Siqueira ανέφερε ότι την έρευνα διενεργεί η Πολιτική Αστυνομία.

Την επόμενη μέρα του εγκλήματος, όταν το βίντεο εξακολουθούσε να κινητοποιείται χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, η Πολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα που πέταξε το σκυλί στα σκουπίδια είχε εντοπιστεί και κληθεί να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα.

Η γυναίκα είχε ήδη εμφανιστεί στην Περιφέρεια της Στρατιωτικής Αστυνομίας την ίδια ημέρα του εγκλήματος, όταν ακούστηκε ανεπίσημα από τον αρχηγό Siqueira και αφέθηκε ελεύθερη λίγο αργότερα. Στην Πολιτική Αστυνομία έγινε τυπικά η κατάθεση, παρουσία του δικηγόρου του ενάγοντα.

Σύμφωνα με συνεντεύξεις των ανακριτών, πολλοί μάρτυρες που έγιναν μάρτυρες της εγκατάλειψης ή παρακολούθησαν τις εξελίξεις έδωσαν οικειοθελώς καταθέσεις. Μέχρι στιγμής η γυναίκα δεν έχει ενημερώσει τον λόγο της εγκατάλειψης στα σκουπίδια.



Μόλις κλείσει η αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των αρχών, μπορεί να ανοίξει υπόθεση στο δικαστήριο. Εάν συμβεί αυτό, η γυναίκα θα είναι κατηγορούμενη στο δικαστήριο, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Είναι σημαντικό να θυμάστε: η κακομεταχείριση, η παραμέληση και η εγκατάλειψη είναι έγκλημα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η νομοθεσία άλλαξε και αυτές οι περιπτώσεις δεν ταξινομούνται πλέον ως «λιγότερο επιθετικό δυναμικό». Αν περατωθεί η δικαστική διαδικασία και καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, θα επιβληθεί ποινή φυλάκισης, εκτός από χρηματικό πρόστιμο.

Υπάρχουν λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν την ανάγκη να απαλλαγούμε από ένα κατοικίδιο: το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί, το τρίχωμα, έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και δεν χωράει πλέον στο σπίτι, έχει θυμώσει πολύ, ένα μωρό έφτασε στο σπίτι κ.λπ.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να παρέχουν ένα νέο σπίτι για τον σκύλο ή τη γάτα. Ως έσχατη λύση, εάν κανείς δεν εμφανιστεί να φροντίσει το ζώο, πρέπει να παραδοθεί σε μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Δεν υπάρχει νομική (ή ηθική) δικαιολογία για την εγκατάλειψη γατών και σκύλων. Εξαρτώνται πλήρως από τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν και δεν έχουν τους πόρους να ζήσουν μόνοι τους.




Πηγή

Διαβάστε επίσης: