Η Αγάπη Κάνει Θαύματα: «Τρομακτικός» Σκύλος Μεταμορφώνεται Με Όπλο Την Αγάπη Του Κηδεμόνα Του

May 14, 2022

Η Αγάπη Κάνει Θαύματα: «Τρομακτικός» Σκύλος Μεταμορφώνεται Με Όπλο Την Αγάπη Του Κηδεμόνα Του

Διαφ.




Η Αγάπη Κάνει Θαύματα: «Τρομακτικός» Σκύλος Μεταμορφώνεται Με Όπλο Την Αγάπη Του Κηδεμόνα Του

Η αγάπη ήταν το «όπλο» που μεταμόρφωσε και έσωσε το γλυκύτατο σκυλάκι που η όψη του «τρόμαζε» τους πάντες στην αρχή..




Ένα αδέσποτο σκυλί τρόμαξε ανθρώπους στην Κροατία. Κακομεταχειρισμένο, άρρωστο, πεινασμένο και πολύ άσχημο, το γούνινο βρήκε κάποιον πρόθυμο να τον σώσει και να κάνει μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση.

Θεωρούμενος τρομακτικός, υπέστη μια πραγματική μεταμόρφωση.

Το ζώο βρέθηκε με ψώρα και μόλυνση στο ένα μάτι. Τα ελαττώματα στο τρίχωμα και το πρησμένο, πυώδες μάτι σίγουρα δεν πρόσθεσαν την εικόνα που έχουμε όλοι για έναν σκύλο. Μετά τη διάσωσή του από τους δρόμους και τη θεραπεία, βρήκε μια νέα οικογένεια και ξεκίνησε μια διαφορετική ιστορία, χωρίς φόβους.

Η ιστορία του Φρόντο

Ο σκύλος αρχικά ονομαζόταν Frodo, ένας χαρακτήρας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που υφίσταται μια ριζική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Πράγματι, το γούνινο άλλαξε ριζικά: ανέκτησε υγεία και ζωντάνια, η γούνα μεγάλωσε και τελικά υιοθετήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Klaudija Sigurnjak, κάτοικος Ζάγκρεμπ και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων στην Κροατία, έμαθε για τον «τρομακτικό σκύλο». Ήταν πραγματικά ένας χαρακτήρας τρόμου.

Η ακτιβίστρια λέει ότι βρήκε τον σκύλο χωρίς μεγάλο μέρος της γούνας, με φλεγμονώδη μάτια, πολύ βρώμικο και εντελώς τρομοκρατημένο. Δεν ήθελε να πλησιάσει κανέναν, σαφές σημάδι ότι τον είχαν κακομεταχειριστεί.

«Ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι ήταν στην πραγματικότητα σκύλος», είπε η Klaudija στο The Dodo. Πήρε και τάισε το ζώο, αποφασισμένη να το περιποιηθεί και να το πάρει πίσω. Αλλά δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι θα επιζούσε.



Ο Φρόντο κατέληξε να χάσει το δεξί του μάτι, λόγω της μόλυνσης, η οποία είχε αρχίσει να βλάπτει και το αριστερό του μάτι. Για τους υπόλοιπους έχει αναρρώσει πλήρως. Η μεταμόρφωση του ζώου ήταν φανταστική. Ήταν τόσο όμορφος που κατέληξε να ξαφνιάσει ακόμα και τον διασώστη.

Μετά από μια μακρά περίοδο, ο Φρόντο ανέκτησε την υγεία του. Χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του βολβού του ματιού, πολλά αντιβιοτικά για την καταπολέμηση δευτερογενών λοιμώξεων και τοπικά φάρμακα για την αποκατάσταση της ζωτικότητας στο δέρμα και τα μαλλιά του.

Ο σκύλος ήταν επίσης γεμάτος ψύλλους και ψείρες, αλλά ευτυχώς ο κτηνίατρος δεν διέγνωσε φλεγμονή στο αίμα. Υποσιτισμένος, ο Φρόντο χρειάστηκε μια στιγμή για να καταλάβει ότι το φαγητό θα ήταν εκεί, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Στην αρχή, επιτέθηκε αδηφάγα σε οτιδήποτε έβρισκε βρώσιμο.

Η μεταμόρφωση απαιτούσε την υπομονή και την αφοσίωση της Klaudija. Τις πρώτες μέρες, ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε αν ο Frodo θα μπορούσε να ξεπεράσει τους πόνους του. Για λίγους μήνες, έπρεπε επίσης να μάθει να εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους, συμπεριφερόμενος σαν κατοικίδιο.

Με πολλή αγάπη, αφοσίωση και επιμονή από την πλευρά της Klaudija, μετά από λίγους μήνες, ο Frodo ξεπέρασε όλα τα δεινά. Είχε ξανά ένα λαμπερό, ελκυστικό τρίχωμα, προσαρμόστηκε γρήγορα στην όραση με το ένα μάτι, απαλλάχθηκε από τα παράσιτα και ανέκτησε το βάρος του.

Η πιο ριζική μεταμόρφωση, ωστόσο, ήταν στη συμπεριφορά. Ο Φρόντο έγινε από ένα φοβισμένο ζώο, που πάντα ένιωθε στρυμωγμένος, στο να δείχνει ξανά αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Εκτός από χαριτωμένος, ο σκύλος ήταν πολύ παιχνιδιάρης και σύντροφος.



Το έργο του Klaudija ολοκληρώθηκε τελικά. Η δουλειά του ακτιβιστή είναι ακριβώς αυτή: να διασώζει, να υποδέχεται και να περιθάλπει εγκαταλελειμμένα αδέσποτα σκυλιά, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν. Άλλα σκυλιά περίμεναν βοήθεια και ο Φρόντο ήταν έτοιμος να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Ο ακτιβιστής βρήκε ένα νέο σπίτι για τον Φρόντο. Περιποιημένος, όμορφος και πολύ χαρούμενος, ο σκύλος ανακάλυψε τις απολαύσεις του να έχει μια υπεύθυνη οικογένεια για να την αποκαλεί δική του. Μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, παρουσιάστηκαν αρκετοί υποψήφιοι.

Το γούνινο έχει αναρρώσει πλήρως και τώρα ζει στα περίχωρα του Varazdin, στη βόρεια Κροατία, δείχνοντας πολλή πίστη και στοργή στους νέους ιδιοκτήτες του: τον Marko Duspara και τη γυναίκα του, που ερωτεύτηκαν μόλις είδαν τις εικόνες του Frodo στο το διαδίκτυο.

Ο Μάρκο είναι επαγγελματίας φωτογράφος. γι’ αυτό ο Frodo εμφανίζεται πάντα σε νέες φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα του κηδεμόνα του, που συνοψίζει την ιστορία του γούνινου: «Βλέποντάς τον να παίζει, δεν μπορώ να φανταστώ τι του συνέβη στο παρελθόν. Σήμερα, είναι ένας χαρούμενος σκύλος, που ξέρει πώς είναι να σε αγαπούν».

Σίγουρα, οι σημερινές φωτογραφίες δεν δείχνουν κανένα ίχνος του «τρομακτικού σκύλου» στους δρόμους του Ζάγκρεμπ. Ο Φρόντο δεν φαίνεται να είναι το ίδιο κουτάβι. Η αγάπη και η αφοσίωση είναι εργαλεία ικανά για πολλές μεταμορφώσεις και ο Φρόντο είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού.




Πηγή

Διαβάστε επίσης: