Σκύλος Πέφτει σε πηγάδι βάθους 7 Μέτρων και Ήρωες Πυροσβέστες του Σώζουν τη ζωή

May 15, 2022

Σκύλος Πέφτει σε πηγάδι βάθους 7 Μέτρων και Ήρωες Πυροσβέστες του Σώζουν τη ζωή

Διαφ.




Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που απαιτούν διάσωση, οι επαγγελματίες που αναφέρονται για αυτό το έργο είναι οι πυροσβέστες. Αυτοί, με την εκπαίδευση και τον ειδικό εξοπλισμό για να δράσουν σε καταστάσεις που πρέπει να σώσουν ζωές , θα απαντούν σε κάθε κλήση το συντομότερο δυνατό .




Αυτό συνέβη με την περίπτωση ενός σκύλου παγιδευμένου σε πηγάδι στο Βαλπαραΐσο , μια παράκτια περιοχή της Χιλής . Ο σκύλος είχε πέσει σε βάθος περίπου 7 μέτρων, στην πόλη Laguna Verde , για το οποίο οι γείτονες κάλεσαν τους πυροσβέστες για να τον βοηθήσουν.

“Κατά τις ώρες σήμερα το απόγευμα (Κυριακή, 27 Ιουνίου) η ομάδα αναγνώρισης και επέμβασης σε επικίνδυνα μέσα (GRIMP) έσωσε με επιτυχία ένα σκυλάκι στη Λαγκούνα Βέρντε , αφού έπεσε σε πηγάδι περίπου 7 μέτρων “, ανέφερε το Corps de Bomberos de Valparaíso στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Instagram .



Όπως φαίνεται στο βίντεο που μοιράστηκε η ομάδα διάσωσης, χρειάστηκαν μια σκάλα για να φτάσουν στον πάτο του πηγαδιού. Μόλις κατέβηκε, ένας από τους αξιωματούχους κράτησε τον σκύλο σε μια ειδική ζώνη και με τη βοήθεια των μηχανημάτων που διαθέτουν, δεν ήταν πολύ δουλειά να το σηκώσουμε μέχρι να βγει από την τρύπα .



Αυτό το τετράποδο, προφανώς Γερμανικός Ποιμενικός, είναι σε καλή κατάσταση αφού πέρασε αυτή την τραυματική στιγμή. Αν και οι πυροσβέστες δεν προσέφεραν περισσότερες πληροφορίες για την υγεία του σκύλου, μια φωτογραφία του γούνινου σκύλου με έναν από τους διασώστες υποδηλώνει ότι είναι υγιές .

Δεν είναι γνωστό πώς έφτασε σε τέτοιο βάθος, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε την τύχη να τον δουν έγκαιρα και ότι οι αξιωματούχοι έφτασαν αμέσως για να τον βγάλουν από εκεί, γιατί ήταν αδύνατο να βγει μόνος του και η διάσωση από οποιονδήποτε άλλον θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του




Πηγή

Διαβάστε επίσης: