Μητρόπολη Καρδίτσας: Κρέμασαν ανάποδα ζωντανό ένα μικρό αλεπουδάκι- Αναζητούν το δράστη

May 20, 2022

Μητρόπολη Καρδίτσας: Κρέμασαν ανάποδα ζωντανό ένα μικρό αλεπουδάκι- Αναζητούν το δράστη

Διαφ.

Τα λόγια είναι περιττά όταν μαθαίνεις για φριχτές κακοποιήσεις ζώων που δεν τις χωράει ο νους σου. Η αλήθεια είναι ότι όσοι ασχολούνται με τα ζώα, τα βοηθούν και κάνουν πράγματα για αυτά, έχουν δει απίστευτα πράγματα με τα μάτια τους. Έχουν πάθει τα νεύρα τους, έχουν χαλάσει το στομάχι τους. Έχουν απελπιστεί αλλά δεν το βάζουν κάτω. Γιατί ακόμα και ένα ζώο να σωθεί, είναι πολύ σημαντικό.

Το πιο κάτω περιστατικό συνέβη, όπως μαθαίνουμε από την Εύη Θάνου Evi Thanou, στο χωριό Μητρόπολη Καρδίτσας. Η κυρία Θάνου κλήθηκε από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Κουκουζέλη Βάιο, τον οποίο και ευχαριστεί δημόσια για τη συνεργασία του, για να βοηθήσει ένα αλεπουδάκι που κάποιος απάνθρωπος και επικίνδυνος κρέμασε ανάποδα ζωντανό. Το ζώο βρισκόταν σε δημοτική αλάνα απέναντι από το γήπεδο και χαροπάλευε.

Πρόκειται για ένα μωρό αλεπουδάκι, περίπου 8 μηνών, που είχε μια θηλιά στο πόδι. Οι θηλιές είναι μια συνηθισμένη πρακτική που πολλοί φτιάχνουν από σύρμα και τις τοποθετούν παράνομα σε διάφορα σημεία της περίφραξής τους για να εγκλωβίζουν με το χειρότερο τρόπο αλεπούδες, κουνάβια και οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει ‘’ζημιά’’ στους κήπους ή στις κότες τους.

Όπως αναφέρει πολύ σωστά η κ. Θάνου αυτές οι θηλιές γίνονται παγίδες θανάτου για πολλά είδη ζώων. Έχουν βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση και σκυλιά και γάτες. Αυτός που τις έβαλε όμως προχώρησε και πιο πέρα κρεμώντας το αλεπουδάκι ανάποδα για να έχει ένα βασανιστικό τέλος. Το ζώο, πιθανώς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη θηλιά, προκάλεσε μεγάλη ζημιά στους αγκώνες του. Το πόσο είχε μείνει εκεί το πλάσμα αυτό, σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορεί να ξέρει κανείς. Οι εθελοντές όταν έφτασαν το βρήκαν με τη γλώσσα μελανιασμένη, κάτι που σημαίνει ότι πλησίαζε στο θάνατο.

Το μικρό αλεπουδάκι προσκομίστηκε στον κτηνίατρο που πραγματικά έκανε το καλύτερο ώστε να ανακουφιστεί από τον πόνο και την αφυδάτωση. Επίσης υποβλήθηκε σε ένα εκτεταμένο χειρουργείο για την αποκατάσταση των τενόντων και των παρακείμενων ιστών και στους δυο αγκώνες.

Οι άνθρωποι που το έσωσαν έχουν συλλέξει κάποιες μαρτυρίες, οι οποίες θα εξεταστούν εκτενέστερα τις επόμενες μέρες. Ελπίζουν μάλιστα να οδηγηθούν στην ταυτότητα του δράστη ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Όσοι γνωρίζουν κάτι ας μιλήσουν.

Η έλλειψη παιδείας πάνω σε αυτά τα θέματα, της οικολογίας και των ζώων, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στον Έλληνα, ο οποίος δεν δείχνει σεβασμό σε τίποτα που είναι έξω από το σπίτι του. Δεν έχει κανένα ίχνος ευαισθησίας και ενσυναίσθησης. Προσωπικά, ασχολούμενη πολλά χρόνια με τα αδέσποτα, μπορώ να πω ότι έτσι είναι η πλειοψηφία του κόσμου. Δυστυχώς. Οι άνθρωποι με σεβασμό στη φύση και τα ζώα είναι η μειοψηφία. Μην θέλουμε να λέμε ότι δεν είναι έτσι. Έτσι ακριβώς είναι. Η παραδοχή, λένε οι επιστήμονες, κυρίως της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής, είναι το πρώτο βήμα για να γιατρευτούμε. Αλλά ποιος παραδέχεται ότι έχει πρόβλημα, ότι είναι απολίτιστος;

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που βοήθησαν το ζώο. Και στον Πρόεδρο του χωριού που δεν το προσπέρασε. Είναι αυτοί οι λίγοι άνθρωποι που προσπαθούν με μεγάλο αγώνα αλλά και μεγάλο πόλεμο να σώσουν ό,τι σώζεται. Σε έναν αγώνα άνισο. Μακάρι το αλεπουδάκι να πάει καλά. Και να βρεθεί ο ένοχος. Κάποια στιγμή όλοι αυτοί πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Να μάθουν ότι η φύση δεν είναι το τσιφλίκι τους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com  ή  myrto1@hotmail.com

Δείτε εδώ βίντεο της διάσωσης

Βίντεο της διάσωσης


Πηγή

Διαβάστε επίσης: