Λέσβος: Υιοθετήθηκε το μικρό γατάκι που το γέμισαν πληγές και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί

May 21, 2022

Λέσβος: Υιοθετήθηκε το μικρό γατάκι που το γέμισαν πληγές και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί

Διαφ.




Τα άσχημα περιστατικά στο νησί της Λέσβου είναι καθημερινά. Φόλες, κακοποιήσεις, εγκαταλείψεις. Ο δήμος είναι εξαφανισμένος, με αποτέλεσμα οι εθελοντές της Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece αλλά και άλλοι μεμονωμένοι εθελοντές να τρέχουν και να μη φτάνουν. Να καλύπτουν τα πάντα με δικά τους έξοδα. Να είναι χρεωμένοι και να μη βλέπουν φως στον ορίζοντα. Παρά τις τόσες υποσχέσεις της κυβέρνησης για φιλοζωική πολιτική, τα πράγματα παραμένουν τα ίδια. Άθλια δηλαδή. Και τριτοκοσμικά.




Παρόλα αυτά πολλές άσχημες ιστορίες εξελίσσονται σε όμορφες και αισιόδοξες. Πολλά ζωάκια πονεμένα και κακοποιημένα έχουν σταθεί τυχερά. Και είναι ωραίο να τα αναφέρουμε. Γιατί το να γράφουμε συνέχεια για κακοποιήσεις, δεν βοηθάει σε τίποτα. Πρέπει να προβάλλουμε και τα καλά πράγματα που γίνονται για τα ζώα. Και τα καλά που τους συμβαίνουν. Γιατί υπάρχουν και αυτά.

Ένα τέτοιο είναι και αυτό που αναφέρουν οι εθελοντές της Κιβωτού, το οποίο ομολογουμένως μας γέμισε χαρά.

Πρόκειται για ένα γατούλη, ο οποίος βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, καθώς τον είχαν γεμίσει πληγές, στο τέλος Αυγούστου στη Θερμή Λέσβου.

Όπως αναφέρει η Κιβωτός: “Το ζώο μεταφέρθηκε σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ κτηνιατρείο, αφού ως γνωστόν ο τραγικός Δήμος Μυτιλήνης συνεχίζει να μην έχει πρόγραμμα περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα”.

Στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε συντριπτικό κάταγμα στο ποδαράκι του, το οποίο έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Και έτσι έμεινε τριποδάκι. Ένα υπέροχο τριποδάκι. Το οποίο ξεκίνησε να ψάχνει σπίτι.



Ένα ζωάκι με κάποιο πρόβλημα πρέπει να είναι πολύ τυχερό για να βρει σπίτι. Συνήθως ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα και αποφεύγει να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του για αυτό. Και έτσι αυτά μένουν. Τα ζώα επίσης με πρόβλημα είναι τα τελευταία ζώα, μαζί με τα γέρικα, τα μαύρα και τα άρρωστα, που υιοθετούνται από ένα καταφύγιο.

Ο Μίμης, όμως, όπως ονομάστηκε, στάθηκε τυχερός. Ένας τυχερός τριποδούλης που βρήκε μία αγκαλιά. Την αγκαλιά της Μυρσίνης, η οποία, όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, θα πρέπει να του έχει και μεγάλη αδυναμία. Πώς να μην του έχεις άλλωστε;

Καλή ζωή να έχει από εδώ και πέρα ο μικρούλης Μίμης, που η ζωή στα πρώτα του βήματα του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Ο “Μίμης” απολαμβάνει την αγάπη και την ασφάλεια που του αξίζει. Μια αγάπη και μια ασφάλεια που αξίζουν σε όλα τα ζωάκια του κόσμου.

Μπράβο στους εθελοντές που, παρά τα αμέτρητα καθημερινά περιστατικά που έχουν να διαχειριστούν, δεν τον προσπέρασαν. Τον πήραν και έκαναν τα πάντα για να ξανασταθεί στα ποδαράκια του. Στα τρία ποδαράκια του. Και του βρήκαν και μια ζεστή αγκαλιά για να κουρνιάζει μέσα ήρεμος. Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Χωρίς τους εθελοντές, οι οποίοι υπερβαίνουν τον εαυτό τους συνέχεια, κανένα ζώο δεν θα σωζόταν.



από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]




Πηγή

Διαβάστε επίσης: