Αγρίνιο: Βρήκαν σκυλάκο στο βουνό με κομμένα τα πατουσάκια του πίσω ποδιού του

May 21, 2022

Αγρίνιο: Βρήκαν σκυλάκο στο βουνό με κομμένα τα πατουσάκια του πίσω ποδιού του

Διαφ.

Ένα πραγματικά απίστευτο και πολύ δύσκολο περιστατικό ανέλαβε η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου Φιλοζωικη Οργανωση Αγρινιου, για το οποίο ζητάει τη βοήθειά μας.

Το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή πάνω στο βουνό. Ενημερώθηκαν οι εθελοντές της οργάνωσης και πήγαν εκεί, όπου βρήκαν ένα πλάσμα που καθόταν μόνο του, ανήμπορο να κουνηθεί.

Όταν το πλησίασαν είδα την τραγική κατάστασή του. Τα πατουσάκια από τα πίσω πόδια του λείπουν εντελώς και τα κόκαλά του είχαν βγει έξω και ήταν ορατά.

Δεν γνωρίζουν βέβαια αν ήταν ατύχημα η κάτι άλλο. Πάντως πρέπει να ήταν στο σημείο εκεί για μέρες. Σε αυτήν την κατάσταση, αφημένο να πεθάνει, μόνο του και αβοήθητο.

Οι εθελοντές το μετέφεραν άμεσα στον κτηνίατρο. Και εκείνος σοκαρίστηκε με την εικόνα του άτυχου ζώου. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε επίδεση, αποπαρασίτωση και πήρε αντιβίωση. Είναι αναιμικό και δεν γνωρίζουν ακόμα αν έχει κατάγματα αλλά ούτε και σε τι οφείλονται τα τραύματα. Πρόκειται να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κτηνίατρο- ορθοπεδικό.

Η ψυχούλα αυτή χρειάζεται εξειδικευμένες εξετάσεις για να δουν αν χειρουργείται, και σε περίπτωση που χειρουργείται θα χρειαστεί ιδιαίτερα εξειδικευμένα χειρουργεία.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου αναφέρουν ότι ο σκυλάκος, παρόλο τον πόνο του, τους έγλειφε τα χέρια συνέχεια και ήταν απίστευτα καλός. Το ζώο φιλοξενείται προσωρινά. Είναι περίπου ενός έτους και πολύ γλυκό.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το μικρούλη, μιλήστε μαζί τους. Βοηθήστε τους να τον κάνουν καλά.

Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου Φιλοζωικη Οργανωση Αγρινιου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: