Δυο Κληρικοί Υιοθετούν Αδέσποτο Σκύλο Στέλνοντας Μήνυμα Αγάπης

May 22, 2022

Δυο Κληρικοί Υιοθετούν Αδέσποτο Σκύλο Στέλνοντας Μήνυμα Αγάπης

Διαφ.




Δυο Κληρικοί Υιοθετούν Αδέσποτο Σκύλο Στέλνοντας Μήνυμα Αγάπης

Σκύλος: Μια πολύ ευχάριστη είδηση μας έρχεται από το Μαρκόπουλο της Αττικής. Μέσω της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε Γίνεται» ο Ερμής, ένας φοβισμένος σκυλάκος βρήκε την αγάπη που του άξιζε. Ο Αρχιεπίσκοπος Παρθένιος Βεζυρέας είδε την εκπομπή και μαζί με τον Επίσκοπο Αστέριο υιοθέτησαν τον Ερμή.




Ο Ερμής πριν από έναν περίπου μήνα, φόρεσε τα καλά του, όπως χαρακτηριστικά λένε οι εθελοντές, και εμφανίστηκε στην πρώτη εκπομπή της σεζόν της Ναταλίας Γερμανού “Καλύτερα δε Γίνεται” στον Alpha. Μήπως κάποιος τον δει και τον θελήσει. Μήπως σταθεί τυχερός.

Όπως θα γράψει η Ναταλία Γερμανού, ο μικρός ήταν φοβισμένος, στεκόταν χωρίς να κουνάει ουρίτσα. Ένα αδέσποτο που απλά κοίταζε τρομαγμένο γύρω του.

Αλλά στάθηκε τυχερός καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Παρθένιος Βεζυρέας είδε την εκπομπή και το μικρό φοβισμένο σκυλάκι και της έστειλε μήνυμα στο κινητό γράφοντας “Ναταλία, εγώ θα το πάρω αυτό το πλασματάκι”.

Και έτσι και έγινε. Ο Ερμής, ο οποίος πλέον λέγεται Φάνης, βρήκε την πιο ζεστή αγκαλιά. Ο Αρχιεπίσκοπος Παρθένιος και ο Επίσκοπος Αστέριος θέλησαν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Τον υιοθέτησαν και ζει πλέον ευτυχισμένος σε ένα υπέροχο χώρο μαζί τους.



Είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι της εκκλησίας να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα ζώα. Και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι να το προβάλλουμε.

Γιατί δυστυχώς δεν είναι όλοι οι ιερείς φιλικοί προς τα ζώα. Σε πολλές περιπτώσεις-όσοι ασχολούνται ενεργά με τα αδέσποτα το γνωρίζουν καλά αυτό- τα διώχνουν από το προαύλιο της εκκλησίας αλλά και από τους γύρο δρόμους. Είναι εχθρικοί απέναντί τους και δεν τα θέλουν. Λίγοι επίσης είναι οι άνθρωποι της εκκλησίας που μιλάνε για τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να τα αγαπούν και να μη τα βλάπτουν. Και εδώ οφείλουμε να πούμε ότι σε αυτό το κομμάτι η Εκκλησία γενικώς έχει αποτύχει. Έχει αφήσει τελείως έξω από τη διδασκαλία της τα ζώα. Σε μια χώρα με ρεκόρ κακοποιήσεων, η εκκλησία θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι.

Για αυτό είναι υπέροχο και αισιόδοξο να βλέπουμε ανθρώπους σαν τον Αρχιεπίσκοπο Παρθένιο και τον Επίσκοπο Αστέριο, οι οποίοι με τη στάση τους εμπνέουν και βοηθούν στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να σκεφτούμε ότι τον κόσμο στον οποίο ζούμε, τον μοιραζόμαστε με τα ζώα. Δεν μας ανήκει. Κάτι που μας διαφεύγει.






Πηγή

Διαβάστε επίσης: