Σε σπίτι ασφαλής βρίσκεται η σκυλίτσα του άστεγου στα Εξάρχεια που μπήκε στο νοσοκομείο

June 23, 2022

Σε σπίτι ασφαλής βρίσκεται η σκυλίτσα του άστεγου στα Εξάρχεια που μπήκε στο νοσοκομείο

Διαφ.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, παρέα με το ζωάκι τους. Δεν είναι απαραίτητα μεγάλοι σε ηλικία. Η μοναξιά δεν έχει ηλικία. Η μοναξιά είναι πολύ έντονη στις μεγάλες πόλεις, στις πολυκατοικίες που οι πόρτες τους είναι ορμητικά κλειστές και κανείς δεν μιλάει με το διπλανό του.
Τα ζώα είναι μια απίστευτη παρέα στους ανθρώπους που είναι μόνοι. Τους βγάζουν συχνά από την κατάθλιψη και την απελπισία. Θεραπευτικός ο ρόλος τους. Μοναδική η συντροφιά τους.
Τι γίνεται όμως αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να φύγουν από το σπίτι; Ποιος θα φροντίσει το ζωάκι τους; Αν δεν έχεις κανέναν; Τότε είναι που πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Να στηρίξουμε τον άνθρωπο αυτόν και να φροντίσουμε τα ζωάκια του.
Ο λόγος για αυτά ένα περιστατικό που έκαναν γνωστό τα Αδέσποτα Εξάρχεια Αδέσποτα Εξάρχεια, και το οποίο δείχνει αυτό που λέμε πιο πάνω.
Αυτές τις μέρες στην ομάδα έστειλαν μια φωτογραφία ενός χαρτιού που ήταν από έναν άστεγο, τον κ. Βασίλη, ο οποίος το έβαλε κάπου παρακαλώντας να βοηθήσει κάποιος το ζωάκι, μια ηλικιωμένη σκυλίτσα, του γιατί αυτός μπήκε στο νοσοκομείο.
«Μπήκα επειγόντως στο νοσοκομείο. Παρακαλώ λίγο νεράκι και λίγο φαγάκι για το σκυλάκι μου. Μια βολτούλα επίσης θα βοηθούσε στην ανάγκη της (είναι γριούλα)». Πολύ συγκινητικό. Και δείχνει την αληθινή αγάπη που έχει αυτός ο άνθρωπος στη σκυλίτσα του.
Υπήρξε μια πραγματική κινητοποίηση από ανθρώπους που γνώριζαν το συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά και από άλλους που δεν τον ήξεραν. Από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για να βρει φιλοξενία το ζώο, να είναι κάπου ασφαλές, μέχρι να επιστρέψει ο κύριος που την είχε.
Και βρήκε. Η σκυλίτσα έχει πάει προσωρινά σε κάποιο σπίτι και έχει το φαγάκι της αλλά και προστασία.
Ευχόμαστε ο άνθρωπος αυτός να είναι καλά, να επιστρέψει και να βρεθεί με το αγαπημένο του ζώο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: