Αλεξανδρούπολη: Εθελοντές ανέλαβαν το σκυλάκι που περιέλουσαν με καμένα λάδια μηχανής- Μακάρι να πάει καλά

June 24, 2022

Αλεξανδρούπολη: Εθελοντές ανέλαβαν το σκυλάκι που περιέλουσαν με καμένα λάδια μηχανής- Μακάρι να πάει καλά

Διαφ.

Ήταν Νοέμβριος του 2020 όταν μετά από μεγάλο αγώνα των φιλόζωων εθελοντών έγινε η κακοποίηση ενός ζώου κακούργημα. Χαρήκαμε και νιώσαμε μια ανακούφιση για τον αγώνα τόσων χρόνων.
Εμείς εδώ στο petpet ήμασταν διστακτικοί. Από νόμους χορτάσαμε σε αυτήν εδώ τη χώρα. Το θέμα δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους. Και η τιμωρία όταν καταπατούνται. Γιατί αν δεν τιμωρείται κανείς, τι νόημα έχει ένας νόμος;
Δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε που ήμασταν διστακτικοί. Γιατί από τη μέρα που ψηφίστηκε η αλλαγή του νόμου σε κακούργημα, δεν έχουμε δει να τιμωρείται κανείς. Ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι κακοποιήσεις είναι αμέτρητες. Όλοι τη σκαπουλάρουν. Κανείς δεν πιάνεται. Και η φρίκη συνεχίζεται. Τα περιστατικά σε βάρος των ζώων γίνονται όλο και πιο πολλά.
Αφορμή για αυτά ένα περιστατικό που μαθαίνουμε από τους ανθρώπους του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Το περιστατικό αυτό έχει να κάνει με ένα αδέσποτο σκυλάκι στο οποίο κάποιοι, που δεν θέλουμε να τους χαρακτηρίσουμε, περιέλουσαν με καμένα λάδια μηχανής. Ναι, όπως διαβάσατε. Ένα αθώο ζώο γεμάτο λάδια μηχανής.
Οι εθελοντές του καταφυγίου ευτυχώς ενημερώθηκαν έγκαιρα για το περιστατικό. Και πήγαν να πάρουν το ζώο και να το πάνε σε κτηνίατρο. Η κατάστασή του, όπως αναφέρουν, είναι δύσκολη αλλά ελπίζουν ότι θα πάνε όλα καλά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: