Θεσσαλονίκη: Ο κ. Βασίλης φτιάχνει σπιτάκια για τα αδέσποτα, τα οποία πηγαίνει και ταΐζει κάθε μέρα

July 4, 2022

Θεσσαλονίκη: Ο κ. Βασίλης φτιάχνει σπιτάκια για τα αδέσποτα, τα οποία πηγαίνει και ταΐζει κάθε μέρα

Διαφ.

Ο κ. Βασίλης ζει στον Εύοσμο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Είναι εθελοντής φιλόζωος, ο οποίος προσφέρει πολλά στα αδέσποτα της περιοχής του.

Καθημερινά πηγαίνει στα σημεία που έχει φτιάξει και βάζει φαγητό και νεράκι στα αδεσποτάκια που τον περιμένουν κουνώντας τις ουρίτσες τους. Με ήλιο, με βροχή, με κρύο, ο κ. Βασίλης θα βρεθεί δίπλα σε αυτά τα πλάσματα που τόσο έχουν την ανάγκη μας. Ελάχιστοι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η αφοσίωσή του σε αυτά τεράστια.

Ποιον άλλωστε έχουν αυτά εκτός από εμάς; Ποιος θα τα προσέξει; Θα τους βάλει λίγο φαγάκι; Λίγο νερό; Θα τους κάνει παρέα; Μακάρι εμείς οι άνθρωποι να καταλαβαίναμε πόσο ανάγκη την παρουσία μας έχουν τα ζώα…

Φυσικά τη ζωή του κ. Βασίλη φροντίζουν οι συνηθισμένοι απολίτιστοι που υπάρχουν γύρω μας να του την κάνουν δύσκολη. Του πετάνε τα μπολάκια, του χαλάνε τα μέρη της σίτισης των ζώων. Και ποιος εθελοντής δεν το έχει ζήσει τουλάχιστον μία φορά αυτό; Κάποιοι το ζουν συνέχεια. Έτσι είναι αναγκασμένος να τα ξαναφτιάξει ώστε να μη μείνουν οι μικροί του φίλοι χωρίς φροντίδα. Με δικά του φυσικά έξοδα, όπως άλλωστε κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα ζώα.

Η αγάπη των εθελοντών για τα αδέσποτα είναι η κινητήριος δύναμή τους. Αυτό που τους δίνει κουράγιο να αντέξουν όλες τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που θα συναντήσουν. Γιατί δυστυχώς η περίθαλψη και η βοήθεια των αδέσποτων ζώων έχουν αμέτρητα εμπόδια, τα περισσότερα από αυτά βαλμένα από τους άλλους ανθρώπους που δεν θέλουν τα ζώα. Η αγάπη τους όμως για αυτά τα πλάσματα τους δίνει δύναμη και τους πεισμώνει ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα αυτόν.

Τη δράση του κ. Βασίλη αλλά και πολλά άλλα φιλοζωικά νέα μπορείτε να μαθαίνετε στη σελίδα του που λέγεται Φιλοζωικη Σελιδα Των Ζωων.

Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν τον κ. Βασίλη. Θα ήταν ο κόσμος μας καλύτερος. Πιο όμορφος. Πιο λαμπερός. Πιο χαρούμενος.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: