Τουρκία: Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν να διαδηλώσουν κατά της απόφασης του Ερντογάν να κλείσει όλα τα αδέσποτα στα κυνοκομεία

July 4, 2022

Τουρκία: Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν να διαδηλώσουν κατά της απόφασης του Ερντογάν να κλείσει όλα τα αδέσποτα στα κυνοκομεία

Διαφ.

Eίναι γνωστή η αγάπη των Τούρκων, ειδικά αυτών που μένουν στην Κωνσταντινούπολη για τα αδέσποτα ζώα, κυρίως τις γάτες, που τις θεωρούν από πολύ παλιά αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της κουλτούρας τους. Έχουμε δει ότι τις φροντίζουν, τους φτιάχνουν καταλύματα να μένουν και να προστατεύονται, ειδικά το χειμώνα και άλλα πολλά που μας έχουν πραγματικά ενθουσιάσει.
Όμως τα νέα που μαθαίνουμε από τη γειτονική χώρα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δυστυχώς έβαλε στόχο τα αδέσποτα, καθώς πλέον τα θεωρεί επικίνδυνα.
Στις 25 Δεκεμβρίου ζήτησε από τους δήμους να απομακρύνουν τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους και να τα μαντρώσουν σε καταφύγια, κάτι που ξέρουμε καλά τι συμβαίνει και τι θα συμβεί, καθώς και εκεί τα μέρη αυτά είναι φριχτά. Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά την επίθεση πίτμπουλ σε ένα 4χρονο με το όνομα Αντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά δεν ήταν αδέσποτα, ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε το περιστατικό για να ζητήσει από τους δήμους να μην υπάρχουν ζώα στους δρόμους. Με λίγα λόγια αποφάσισε να τιμωρήσει όλα τα αδέσποτα ζώα που καμία σχέση δεν έχουν με το συγκεκριμένο συμβάν. Ο ίδιος μάλιστα είπε: «Αυτό θα επιτρέψει στους πολίτες μας να γλιτώσουν από την απειλή που θέτουν τα αδέσποτα ζώα, ενώ εκπληρώνουμε την ευθύνη μας απέναντι στα ζώα.»
Αυτές λοιπόν τις μέρες περίπου 2 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, πολλοί με τα ζωάκια τους μαζί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε κάτι τέτοιο. Οι διαμαρτυρίες είχαν ξεκινήσει στα social media από το Δεκέμβριο. Οι διαδηλωτές ζητούν να επανεξετάσει την απόφασή του αυτή. Τα πανό που κρατούσαν έγραφαν “Τα καταφύγια είναι στρατόπεδα θανάτου” και “Ελευθερία στα αδέσποτα ζώα”.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων στη γειτονική μας χώρα κάνουν λόγο για καταφύγια όπου τα ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες και θανατώνονται συχνά με δηλητήρια και άλλους βάναυσους τρόπους. Έχουν μάλιστα κατά καιρούς ανεβάσει και τα ανάλογα βίντεο.

EPA

EPA

 Reuters

 Reuters

 Reuters

Reuters

Duvar English

The National – Latest world news, sport & opinion (thenationalnews.com)

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: