Λιτόχωρο: Γιαγιά σκυλίτσα μεταφέρθηκε και ζει σε άθλιο χώρο επειδή δεν την ήθελαν στο δρόμο- Ένα σπίτι για αυτή;

July 4, 2022

Λιτόχωρο: Γιαγιά σκυλίτσα μεταφέρθηκε και ζει σε άθλιο χώρο επειδή δεν την ήθελαν στο δρόμο- Ένα σπίτι για αυτή;

Διαφ.

Για αυτό το πλάσμα έχουμε ξαναγράψει. Όμως είναι τόσο άτυχο που αναγκαζόμαστε να κάνουμε άλλη μια φορά έκκληση να το σώσουμε. Και ελπίζουμε ότι τώρα τα πράγματα θα είναι αλλιώς.
Για την αδέσποτη γιαγιούλα Νέλη που ζει στο Λιτόχωρο είχαμε μάθει από την εθελόντρια Bessy Papadopoulou. Η εθελόντρια είχε αναφέρει ότι στη δύση της ζωής της, τη σκυλίτσα την πήραν από το δρόμο και την έβαλαν στην κυριολεξία σε μια φυλακή. Σε ένα άθλιο σπιτάκι- κλουβί, μέσα στην παγωνιά. Να ζήσει εκεί όσα χρόνια της απομένουν. Ο λόγος; Επειδή ζητιάνευε λίγο φαγητό από μια ταβέρνα. Και τους ενοχλούσε αυτό. Και ζήτησαν να φύγει.
Ο χώρος που την έβαλαν όμως, όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες, είναι στην κυριολεξία, άθλιος. Ένα πλαστικό σπιτάκι, τελείως ακατάλληλο. Το ζώο κρύωνε πολύ. Επίσης φοβόταν τα άλλα σκυλιά που ήταν στα διπλανά χωρίσματα με αποτέλεσμα να τρέμει τόσο που χτυπούσαν τα σαγόνια της. Οι εθελοντές της έβαλαν ένα παλτό αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το ζώο υπέφερε εκεί.
Μετά από πολλές εκκλήσεις, κοινοποιήσεις και αρκετή προσπάθεια, νομίσαμε ότι έγινε ένα θαύμα. Κάποιο σπίτι ζήτησε τη Νέλη για υιοθεσία. Ήταν κάτι υπέροχο και αναπάντεχο. Η σκυλίτσα έφυγε από τη φυλακή της και πήγε στο σπίτι. Όμως η χαρά μας δεν κράτησε πολύ καθώς οι άνθρωποι που την πήραν την έδωσαν πίσω.
Το τι και πώς δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που η Νέλη γύρισε πίσω στη φυλακή της. Σε αυτό το άθλιο σπιτάκι-που μόνο σπιτάκι δεν είναι- μέσα στο κρύο και την παγωνιά.
Κάνουμε έκκληση να βρεθεί ένα νέο σπίτι που θα την αγαπήσει πραγματικά. Ώστε να ζήσει με σιγουριά και αγάπη όσο χρόνο έχει ακόμα. Και μακάρι να έχει όσο το δυνατόν πιο πολύ.
Όμως δεν μπορεί να ζήσει εκεί που είναι τώρα.  πρόκειται για ένα γλυκύτατο πλάσμα που βγαίνει από τη φωλίτσα της μόνο όταν δει του εθελοντές, για να πάρει χάδια. Και μόλις φύγουν, μέσα πάλι. Η Νέλη είναι περίπου 22 κιλά. Και είναι η πιο γλυκιά γιαγιάκα”.
Όποιος θέλει να την βγάλει από αυτή τη μίζερη φυλακή, ας επικοινωνήσει στο 6944261769. Βρίσκεται στο Λιτόχωρο αλλά για τον άνθρωπο που θα την αγαπήσει, ταξιδεύει! Ο χειμώνας είναι άγριος. Το ζωάκι δύσκολα θα τα καταφέρει. Ας κάνουμε κάτι.
☎  6944261769 ή εναλλακτικά με το site μέσεντζερ στο fb  Petpet – Το καλύτερο τετράποδο site | Facebook  
ή εδώ????????????
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: