Άμφισσα: Οι εθελοντές και όχι ο Δήμος καταδικάστηκαν στο δικαστήριο για άσχημη συμπεριφορά αδέσποτων

July 5, 2022

Άμφισσα: Οι εθελοντές και όχι ο Δήμος καταδικάστηκαν στο δικαστήριο για άσχημη συμπεριφορά αδέσποτων

Διαφ.

Την ώρα που οι εθελοντές κάνουν τα πάντα να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν, με απίστευτο κόπο και θυσίες, κάποιοι άλλοι, που έχουν στα χέρια τους την εξουσία, και συγκεκριμένα τη δικαστική εξουσία, βρίσκουν τρόπους να τους δικάσουν και να τους καταδικάσουν.
Οι δήμοι στην κυριολεξία τρίβουν από χαρά τα χέρια τους. Οι εθελοντές κάνουν τη δουλειά που πρέπει να κάνουν αυτοί, σύμφωνα με το νόμο, και εκείνοι απολαμβάνουν τη ζεστασιά των γραφείων τους στην υγεία των κορόιδων. Σου λέει, θα τρέξουν οι εθελοντές. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι υπάρχουν περιστατικά όπου οι δήμοι κλήθηκαν από πολίτες για περιστατικά και εκείνοι παρέπεμψαν στη φιλοζωική ομάδα της περιοχής. Στους εθελοντές δηλαδή. Οι δήμοι πληρώνονται για αυτό αλλά άλλοι κάνουν τη δουλειά τους.
Οι εθελοντές έχουν να αντιμετωπίσουν αμέτρητα προβλήματα. Τι γίνεται όμως όταν καταδικάζονται για τον εθελοντισμό τους; Εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν. Εδώ υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό ακριβώς συνέβη σε 3 μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Άμφισσας, τα οποία καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Άμφισσας σε 20 μήνες φυλάκιση. Μαζί τους και η πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών.
Ο λόγος; Επειδή δύο αδέσποτα σκυλιά δάγκωσαν πολίτες στον περίπατό τους. Και το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους. Άλλωστε αυτοί φταίνε για όλα. Τα ζώα αυτά ζούσαν σε περιφραγμένο χώρο και τα φρόντιζαν οι εθελοντές. Κάποιοι όμως παραβίασαν το λουκέτο, εξαγρίωσαν τα ζώα, τα οποία στρεσαρίστηκαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Τα σκυλιά ήταν τσιπαρισμένα, εμβολιασμένα, στειρωμένα και ζούσαν εκεί προσωρινά γιατί δεν τα ήθελαν.
Τα αδέσποτα ανήκουν στους δήμους. Αυτοί έχουν την ευθύνη τους και όχι οι εθελοντές που είναι αυτό που λέει η λέξη, εθελοντές. Οι κ. δικαστές δεν το γνωρίζουν; Πώς έβγαλαν το δήμο λάδι; Δεν γνωρίζουν το νόμο; Όπως και να έχει, θα ασκηθεί έφεση από τους εθελοντές.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: