Παράτησαν γαϊδουράκι μέσα στο χιόνι κοντά στα διυλιστήρια Αθηνών Λαμίας- Εθελοντής το πήρε σπίτι του

July 5, 2022

Παράτησαν γαϊδουράκι μέσα στο χιόνι κοντά στα διυλιστήρια Αθηνών Λαμίας- Εθελοντής το πήρε σπίτι του

Διαφ.

Οι μέρες είναι δύσκολες λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών. Στην Αθήνα μάλιστα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα εξαιτίας του χιονιού και του πάγου που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές και δυσκολεύουν τις μετακινήσεις.
Τα ζώα που ζουν έξω είναι εκτεθειμένα στο κρύο. Προσπαθούν να βρουν τροφή και ένα κατάλυμα να ζεσταθούν λίγο. Οι εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βοηθήσουν.
Υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν νοιάζονται για αυτά. Όχι μόνο δεν κάνουν κάτι αλλά τα αφήνουν και έξω στη μοίρα τους. Και όσο αντέξουν.
 Κάτι τέτοιο συνέβη, όπως μαθαίνουμε από τους εθελοντές της ομάδας Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση, οι οποίοι, μέσω της σελίδας τους, ενημέρωσαν για κάποιο γαϊδουράκι που βρέθηκε μόνο του μέσα στο χιόνι και το κρύο σε ένα στενό κοντά στα διυλιστήρια Αθηνών Κορίνθου. Το ζώο, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, καθόταν στο χιόνι εκτεθειμένο.
Ο Dimitris Savvidis, o άνθρωπος έβγαλε τις φωτογραφίες ήταν αδύνατον να το πάρει, όπως καταλαβαίνουμε, και έκανε έκκληση για βοήθεια. Ενημέρωσε όμως όπου μπορούσε. Το ζώο έπρεπε άμεσα να φύγει από το σημείο εκεί και να πάει κάπου που να προστατεύεται.
Και, όπως πάντα, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των εθελοντών ώστε να γίνει κάτι. Η εθελόντρια Maria Arkomani φρόντισε να πάρει και εκείνη την αστυνομία και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να μπορέσει το γαϊδουράκι να φύγει από εκεί.
Και τα νέα είναι ευχάριστα καθώς ο Dimitris Savvidis θέλησε να το φιλοξενήσει προσωρινά. Έτσι το ζώο μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε ένα δωμάτιο όπου θα έχει φαγητό και νερό και θα είναι στα ζεστά.
Μπράβο σε όλους που βοήθησαν ώστε να σωθεί το άτυχο ζώο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
ΒΙΝΤΕΟ Το γαϊδουράκι όπως βρέθηκε μέσα στο χιόνι


Πηγή

Διαβάστε επίσης: