Ταξιδεύουμε με το σκύλο μας: Τι πρέπει να κάνουμε για να μην αρρωστήσει

August 6, 2022

Ταξιδεύουμε με το σκύλο μας: Τι πρέπει να κάνουμε για να μην αρρωστήσει

Διαφ.

Tο ταξίδι μαζί με το αγαπημένο μας κατοικίδιο μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία καθώς είναι ωραίο να ανακαλύπτεις τον κόσμο μαζί του. Η εικόνα που εσείς οδηγείτε και εκείνο απολαμβάνει τον αέρα που έρχεται από το ανοιχτό παράθυρο είναι μοναδική. Τι γίνεται όμως όταν αυτό το ταξίδι είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να διανύσετε αρκετά χιλιόμετρα;

Είναι αλήθεια ότι πολλά σκυλιά δεν αντέχουν τα πολύωρα ταξίδια. Αρρωσταίνουν και κουράζονται. Αν μάλιστα το μόνο ταξίδι που έχουν κάνει είναι αυτό μέχρι τον κτηνίατρο, καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολα.

Eπίσης υπάρχουν ζώα που δε χρειάζεται να διανύσουν κάποια χιλιόμετρα για να νιώσουν δυσφορία αλλά δείχνουν από την αρχή τη δυσφορία τους. Όπως συμβαίνει και με εμάς, έτσι και στα ζώα, κάποια απλά δεν τους αρέσουν αυτά τα ταξίδια. Και το δείχνουν ακόμα και μόλις πλησιάσουν το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν χρειαζόμαστε μόνο εμείς προετοιμασία για ένα πολύωρο οδικό ταξίδι αλλά και ο σκύλος μας.

Ένα βασικό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι το φαγητό πριν το ταξίδι. Αν ο σκύλος σας φάει αρκετά, το πιθανότερο είναι να θελήσει καθοδόν να κάνει εμετό. Για αυτό ένα πολύ μικρό γεύμα, ακόμα και αν δεν χορτάσει, είναι αρκετό.

Ένα πολύωρο ταξίδι θέλει τα διαλείμματά του, τις απαραίτητες στάσεις ώστε να χαλαρώσει το ζώο, να κάνει την ανάγκη του και να περπατήσει λίγο. Το ιδανικό είναι να σταματάμε κάθε μισή ώρα. Επειδή όμως αυτό κανείς δεν το τηρεί, τουλάχιστον οι στάσεις μπορεί να γίνουν κάθε 2-3 ώρες.  Στις στάσεις αυτές φροντίστε να έχετε το σκύλο σας στο λουρί γιατί είναι πολύ επικίνδυνη στιγμή να αρχίσει να τρέχει και να τον κυνηγάτε στην εθνική οδό.

Επίσης καλό είναι ο σκύλος μας να κοιτάζει μπροστά παρά στο πλάι του αυτοκινήτου από τα παράθυρα. Όσο για τα παράθυρα, εδώ θέλει προσοχή. Γιατί μπορεί ο σκύλος να τρελαίνεται να βγάζει έξω το κεφάλι, όμως ο αέρας και η σκόνη μπορεί να του προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια, ερεθισμό ή μόλυνση.

Τέλος πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ζητήστε από τον κτηνίατρο λίστα με φάρμακα που πιθανώς χρειαστούν σε περίπτωση ανάγκης. Πέρα από χαλαρωτικά, το μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών θα μπορούσε να περιλαμβάνει γάζες και αντισηπτικά για πιθανό δάγκωμα από έντομα ή άλλα ζώα.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: