Βpετανός βρήκε στις διακοπές τοu στην Κρήτη αδέσποτη γατούλα, την υιοθέτησε και την πήρε στην πατρίδα του

August 11, 2022

Βρετανός βρήκε στις διακοπές του στην Κρήτη αδέσποτη γατούλα, την υιοθέτησε και την πήρε στην πατρίδα του

Διαφ.

Πριν από λίγες μέρες είχαμε γράψει την ιστορία μιας υπέροχης υιοθεσίας μιας αδέσποτης σκυλίτσας, της Λούκα, από έναν Ιταλό φοιτητή. Ο Ρικάρντο, όπως είναι το όνομά του βρισκόταν διακοπές στην Κρήτη. Σε μια του επίσκεψη στην Κνωσό, συνάντησε μια νεαρή αδέσποτη σκυλίτσα που του έκλεψε στην κυριολεξία την καρδιά. Και κίνησε γη και ουρανό την πάρει από εκεί και να τη σώσει αλλά και να επιστρέψει στο Μιλάνο, έχοντάς την υιοθετήσει. Η περιπέτειά του ήταν μεγάλη αλλά τα κατάφερε και η σκυλίτσα ζει πλέον ευτυχισμένη στο σπίτι του στην Ιταλία. Μια ιστορία με happy end.

Άλλη μια τέτοια ιστορία μαθαίνουμε, από την Κρήτη και πάλι, που αφορά όμως γατούλα, μια μικρή αδέσποτη γατούλα, την Άννα.

O Βρετανός Daniel Hulmes παραθέριζε με τη φίλη του για δύο εβδομάδες στην Κρήτη, στο χωριό του Ηρακλείου Κουτουλουφάρι. Κάποια στιγμή συνάντησε μια μικρή πανέμορφη ασπρόμαυρη γατούλα. Μια αδεσποτούλα που περιτριγύριζε εκεί και τη γνώριζαν στο ξενοδοχείο.

Η μικρή ήταν τόσο φιλική και παιχνιδιάρα που ο Daniel, μετά από λίγες μέρες, σκέφτηκε να την υιοθετήσει και να την πάρει επιστρέφοντας πίσω στη Μεγάλη Βρετανία. Την πήγε σε κτηνίατρο, την εξέτασε και ξεκίνησε όλη τη διαδικασία υιοθεσίας και ταξιδιού. Επειδή όμως θα έφευγε, την άφησε προσωρινά σε ένα σπίτι.

Μα ια εβδομάδα μετά ήρθε και πάλι στην Κρήτη για να την πάρει. Και το ταξίδι για τους δυο ξεκίνησε. Αρχικά πέταξαν με αεροπλάνο γιΠαρίσι. Το βράδυ παρέμειναν εκεί. Την επομένη με τρένο έφτασαν στο Καλαί όπου τους περίμενε η σύντροφός του με αυτοκίνητο. Μπήκαν στο πλοίο και έφτασαν επιτέλους Μεγάλη Βρετανία. Και στο σπίτι τους. Η μικρή γατούλα ονομάστηκε Άννα επειδή σε όλη αυτή την προσπάθεια τους βοήθησε, όπως λέει ο ίδιος, μια κυρία με το όνομα Άννα.

Η γατούλα Άννα άφησε πίσω την αδέσποτη ζωή και το αβέβαιο μέλλον της. Ένα μέλλον που λίγο πολύ μας είναι γνωστό για τα αδέσποτα εδώ στη χώρα μας. Και ζει πια σε ένα σπίτι που την αγαπούν και τη φροντίζουν. Και μαζί με το σκυλάκι του σπιτιού είναι πλέον ένα αχτύπητο δίδυμο.

Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους για τη δεύτερη ευκαιρία που της έδωσαν. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία αλλά λίγοι την έχουν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

 

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: