Η αγάπη κάνει θαύματα: Άστεγο σκuλί με παpαμοpφωμένο πpόσωπο μεταμορφώνεται χάρη στην αγάπη τοu διασώστη του

September 19, 2022

Η αγάπη κάνει θαύματα: Άστεγο σκuλί με παpαμοpφωμένο πρόσωπο μεταμορφώνεται χάρη στην αγάπη του διασώστη του

Διαφ.

Μένουμε άφωνοι για ακόμη μια φορά από την δύναμη της αγάπης και τι θαύματα μπορεί να κάνει.. Η περίπτωση του Φοίνιξ είναι ακόμη ένα παράδειγμα που αποδεικνύει στην πράξη πώς η αγάπη μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. 

Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ένα κουτάβι θα μπορούσε να φτάσει σε μια τέτοια κατάσταση.Ορισμένα σκυλιά σε αυτόν τον κόσμο δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν ένα κρεβάτι, ένα πλούσιο γεύμα και μια οικογένεια που να τα αγαπά. Πολλοί καταλήγουν στους δρόμους για κάποιο λόγο, περιπλανιούνται άσκοπα, ψάχνουν φαγητό και προσπαθούν να επιβιώσουν στη δύσκολη ζωή.

Μερικά έχουν καλή τύχη, διασώζονται και μεταφέρονται σε καταφύγια, όπου τους δίνεται η απαραίτητη φροντίδα και αργότερα βρίσκουν ένα σπίτι.

Τα κουτάβια που είναι χαριτωμένα, μαλλιαρά ή έχουν ένα ειδικό χαρακτηριστικό υιοθετούνται γενικά πιο γρήγορα, αλλά όλα αξίζουν μια ευκαιρία στη ζωή.

Ένα από αυτά τα κουτάβια είναι ο Φοίνιξ, ένας σκύλος διάσωσης που έχει διαφορετικό πρόσωπο από άλλα σκυλιά.

Το Skiatook Paws & Claws Animal Rescue είπε ότι το σκυλί βρέθηκε στους δρόμους του Collinsville, Οκλαχόμα, προσπαθώντας να βρει φαγητό. Προφανώς, ο Φοίνιξ ήταν στη φροντίδα κάποιου, αλλά αυτό το άτομο δεν το ήθελε και τον άφησε.

Το σκυλί μεταφέρθηκε στην Οικογενειακή Ιατρική κλινική (FAM) στο Owasso της Οκλαχόμα, που τον φροντίζει.

Ο κτηνίατρος αξιολόγησε την κατάσταση του γρήγορα και ενημέρωσε σχετικά με την υγεία του σκύλου.

«Διερευνούμε όλες τις πιθανές αιτίες της κατάστασης του Phoenix και διεξάγουμε εργαστηριακές εξετάσεις για να εντοπίσουμε τα αίτια της ασθένειας του δέρματος του. Τον λούζουν συχνά και παίρνει φάρμακα για να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος του για να του παρέχουν ανακούφιση ».

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι ο Φοίνιξ είχε υποστεί μια σειρά κακομεταχείρισης, αλλά οι κτηνίατροι δεν εξετάζουν αυτή την υπόθεση, επειδή πιστεύουν ότι η κατάστασή του οφείλεται σε ασθένεια.

“Μας έδωσαν στοιχεία για έναν προηγούμενο καλό Σαμαρείτη που έχει φωτογραφίες μιας εξέλιξης της επιδείνωσης του προσώπου του Φοίνιξ. Μπορεί να υπάρχει ιατρική κατάσταση που προκαλεί την παραμόρφωση του. Είναι σημαντικό να μην βγάζουμε αυτόματα κακόβουλα πράγματα. ”

“Τα άστεγα ζώα και η μη επαρκής φροντίδα, χωρίς καταφύγιο, φαγητό και νερό αντιμετωπίζουν τόσα πολλά προβλήματα. Ειδικά αν έχουν ένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα. ”

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του Phoenix δείχνει ότι μεταφέρθηκε στο Κάνσας για να τον δουν δύο κτηνίατροι που ειδικεύονται σε δερματικές παθήσεις.

Η Dr. Karen Trainor και ο Δρ David Senter είναι ειδικοί κτηνίατροι υψηλής ειδίκευσης για την αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων που βρίσκονται στο Κάνσας.

Αυτοί οι κτηνίατροι ήταν ήδη εξοικειωμένοι με το πρόβλημα του Phoenix, όταν διασώθηκε, ο οργανισμός FAM πήρε βιοψίες του δέρματος του και τις έστειλε στον Δρ. Trainor, ο οποίος είναι κτηνίατρος παθολογοανατόμος.

Στη συνέχεια πήγαν τον Φοίνιξ στην κλινική κτηνιατρικής δερματολογίας και αλλεργίας στο Overland Park, Κάνσας, όπου συναντήθηκε με τον Δρ. David Senter.

Με το όραμα αυτών των δύο ειδικών και το έργο των κτηνιάτρων FAM, ο Φοίνιξ βελτιώνεται σιγά σιγά.

Μπορείτε να δείτε ότι έχει κερδίσει βάρος, το δέρμα του θεραπεύεται, τρέχει, γαβγίζει και παίζει γύρω από το καταφύγιο, κοιμάται ακόμα και στον καναπέ του.

Το γλυκό, ντροπαλό χαμόγελο του θα παραμείνει, αλλά οι μύες στο κεφάλι του δεν θα επιστρέψουν. Το ηλιακό φως θα κάνει το δέρμα του φλεγμένο, αλλά το πνεύμα του Φοίνικα είναι δυνατό.

Ο σκύλος διαγνώστηκε με μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια, που ονομάζεται συστηματικός ερυθηματώδης λύκος (SLE), η ασθένεια αυτή διαγνώστηκε αφού απέκλεισαν άλλες ασθένειες.

Δεδομένου ότι πρόκειται για αυτοάνοση ασθένεια, το σώμα του Φοίνιξ επιτίθεται, καθιστώντας τη θεραπεία πολύ περίπλοκη.

Αλλά η ασθένεια ελέγχεται με επιτυχία χάρη στην αγάπη όλων όσων εμπλέκονται στην ανάκαμψη του.

Τώρα ο Φοίνιξ φαίνεται να ανακάμπτει με εξαιρετικό τρόπο. Το Skiatook Paws & Claws Animal Rescue, ενημερώνει την εξέλιξη του σκύλου και δημοσιεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο της ανάκαμψης του.

Πηγή: petsworld.gr

Διαβάστε επίσης: