Κρήτη: Εθελοντές διέσωσαν τη νεογέννητη φώκια που βρέθηκε μόνη της και αφυδατωμένη

November 22, 2022

Κρήτη: Εθελοντές διέσωσαν τη νεογέννητη φώκια που βρέθηκε μόνη της και αφυδατωμένη

Διαφ.

Ένα νεογέννητο φωκάκι από την Κρήτη, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της MOm – Monachus monachus,  εντοπίστηκε έπειτα από αναφορές ντόπιων και τουριστών, χωρίς τη μητέρα του στην παραλία Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο Λασιθίου και σε πολύ μεγάλη απόσταση από κάθε καταγεγραμμένη σπηλιά αναπαραγωγής.
Εθελοντές της Ομάδας Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας (που τα τελευταία χρόνια βοηθούν εξαιρετικά και στην παρακολούθηση της μεσογειακής φώκιας στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας) περισυνέλλεξαν το φωκάκι, το οποίο με όχημα του Λιμεναρχείου μεταφέρθηκε στη Σητεία όπου και του χορηγήθηκε ισοτονικό υγρό για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου απ’ όπου ταξίδεψε με το Blue Horizon στον Πειραιά, όπου και παρελήφθη από την Ομάδα Διάσωσης της MOm για να μεταφερθεί στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης που φιλοξενείται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Το όνομα αυτού…Μίνωας!
Οι άνθρωποι της MOm αναφέρουν:
«Η αλυσίδα των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη δύσκολη διάσωση είναι μεγάλη και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ξεχωριστά!
Ευχαριστούμε λοιπόν την Ομάδα Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας για την περισυλλογή της μικρής φώκιας και τη φροντίδα της, το Λιμεναρχείο Σητείας για την άμεση επέμβαση και συμβολή του, την ΑΝΕΚ και τη Blue Star Ferries, καθώς και τον ύπαρχο του Blue Horizon για την ασφαλή μεταφορά του ζώου και την προσοχή που του έδειξαν και φυσικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που μόλις είδαν τον Μίνωα, μας ενημέρωσαν άμεσα και δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος!
Το δύσκολο έργο της περίθαλψης έχει ξεκινήσει ήδη και ελπίζουμε ότι σε μερικούς μήνες ο μικρός Μίνωας θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις θάλασσες όπου ανήκει!
Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς στην προσπάθεια αυτή υιοθετώντας συμβολικά μια μεσογειακή φώκια στο https://www.mom.gr/yiothesia-fokias».

fokia

fokia

fokia

smart


Πηγή

Διαβάστε επίσης: