Κώστας Καραμανλής: “Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει ,δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια”

March 27, 2024

Κώστας Καραμανλής: “Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει ,δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια”

Διαφ.

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε την ομιλία του:

Ο κ.Καραμανλής, είπε:

-Να ενσκήψω (;) στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας και στις οικογένειες τους

Κανείς μας πόσο μάλλον εγώ δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο και το κενό της απώλειας τους.

Θα μου επιτρέψτε όμως να πω ότι απόλυτος σεβασμός σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλευσή τους. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος που να θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα

Έχω λάβει μια απλή απόφαση. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμαι θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με κατηγορτούν να καταθέσουν πρόταση σύσταση προανακριτικής για τα Τεμπη. Να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και ποια βάση έχει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεσμικά εδώ στην βουλή όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και σόσιαλ μίντια. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαοι και δεν θα κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε βουλευτική ασυλία.

Δυστυχώς το δυστύχημα Τεμπών γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η θέση της δική μας παράταξης όχι τώρα αλλά διαχρονικά ήταν πάντα το μέτρο

Η ΝΔ δεν έκανε τυμβωρυχία μετά το Μάτι και τη Μάνδρα. Ασκήσαμε σκληρή κριτική ποτέ όμως δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων μας.

Φτάσατε στο αποκορύφωμα κυνισμού. Οι μάσκες έπεσαν.

Να μιλήσουμε για άλλη μια φορά για την αλήθεια.

-Σύμβαση 717. Η αντιπολίτευση με κατηγορεί:

Γιατί φταίει ο υπουργός γιατί ολοκληρώθηκε ή επειδή δεν ολοκληρώθηκε η 717; Πότε έπρεπε να ολοκληρωθεί; το 2016. Πότε ολοκληρώθηκ ; Τον Σεπτέμβριο του 2023. Αφού καταφέραμε και το ξεκολλήσαμε, το ολοκληρώσαμε παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αν κάποιοι καθυστέρησαν είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016-17 και 2018. Ούτε την τελείωσαν ούτε και την σταμάτησαν και ενέπλεξαν το δημόσιο σε μια περιπέτεια.

Προχώρησαν το 2018 σε συμπληρωματική σύμβαση που ήταν εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα αν την διακόπταμε εμείς το Δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα στους εργολάβους. Όφειλα να την συνεχίσω διαφορετικά θα ερχόμουν σε σύγκρουση με απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου και τότε θα λειτουργούσα εις βάρος του Δημοσίοου.

Δήθεν η κυβέρνηση επινόησε το ανθρώπινο λάθος: Πρώτα απ όλα ήταν πολλά τα ανθρώπινα λάθη. Αυτό δεν είναι θεωρία. Βασίζεται στα στοιχεία. Παραβιάστηκε 7 φορές ο Κανονισμός Λειτουργίας αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ευαγγέλιο του σιδηροδρόμου. Η παραβίαση με βεβαιότητα οδήγησε στην τραγωδία. Αυτό αποτελεί αιτιώδη συνάφεια. Όλα αυτά τα γνωρίζετε. Όπως γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ώς δήθεν αυτονόητα, συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν σε 15% του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου.

Παραιτήθηκα αμέσως για να μην μείνει καμία σκιά. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που εξ ορισμού είναι αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζει τις διαδικασίες. Να διαχέεις το μίσος με σκοτεινούς μηχανισμούς του διαδικτύου.

Νομίζετε δεν πονάω όπως κάθε Έλληνας. Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν τόσες οικογένειες. Δεν περνά μια ημέρα που να μην σκέφτομαι αυτή την τραγωδία. Που δεν θα έδινα τα πάντα για να είχε αποφευχθεί αυτό η τραγωδία. Μιλάω ως πατέρας 3 παιδιών. Δεν θα σβήσουν ποτέ αυτές οι μνήμες.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω ότι τα κάναμε όλα σωστά. Γι αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη . Με πονάει περισσότερο ότι δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίας ανευθυνότητας που δυστυχώς είναι πολλές στον δημόσιο τομέα. Έχω δεχθεί προσωπικές επιθέσεις χωρίς μέτρο. Γεμάτες από υποκρισία και μίσος. Οι ίδιοι που με κατηγορούσαν ότι κρύβομαι οι ίδιοι με κατηγορούν ότι τόλμησα να κάνω δήλωσε ένα χρόνο μετά το δυστύχημα.

Είπαν ότι θέλω την έδρα για να έχω την βουλευτική ασυλία ενώ ξέρουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι ούτε θα το κάνω. Καμία βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη.

Το θέμα των Τεμπών για έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε ότι υπα΄γεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και είτε είμαι βουλευτής είτε δεν ήμουν δεν θα είχε καμία σημασία. Επιλέγετε να λέτε ψέματα.

Έχουμε μια παρωδία αντιπολίτευσης που το κάθε κόμμα εισφέρει τον χειρότερο εαυτό του.

Στόχος σας δεν είμαι εγώ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η παράταξη μας.

Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων. Άσκησα τα καθήκοντά μου με εντιμότητα και ηθική. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Στέκομαι εδώ με σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους. Χωρίς κραυγές. Οποίος έχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον μου ας τις φέρει εδώ χωρίς κραυγές.

Πρώτος σε σταυρούς ο Κώστας Καραμανλής στις Σέρρες: «Σας Ευχαριστώ για την απάντηση που δώσατε»
Ο Κώστας Καραμανλής ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις Σέρρες και όλα δείχνουν ότι θα εκλεγεί και πάλι βουλευτής με σχετική άνεση.

Ειδικότερα, ο παραιτηθείς, λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, υπουργός Μεταφορών εκλέγεται και πάλι στις Σέρρες, καθώς προηγείται στην καταμέτρηση των ψήφων, ενώ ακολουθεί ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: