Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

March 27, 2024

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Διαφ.

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες.

Το Καθολικό Πάσχα επηρεάζει τη λειτουργία των τραπεζών και εν δυνάμει στις μισθοδοσίες χιλιάδων εργαζομένων καθώς τα καταστήματα θα είναι κλειστά για τέσσερις ημέρες.

Πώς θα γίνουν οι συναλλαγές

Συνεπώς, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σας και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις οφειλές, τις μισθοδοσίες και την εξόφληση δόσεων.

Μάλιστα, οι τράπεζες έχουν αποστείλει ειδοποίηση προς τους πελάτες τους ενημερώνοντας ότι «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».

Οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη 2 Απριλίου.

Σε ότι αφορά την εκτέλεση των Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου καθώς θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Οι Τράπεζες κλείνουν για τέσσερις ημέρες, στο τέλος του τρέχοντος μηνός, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις συναλλαγές τους.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για όσους έχουν οφειλές, δόσεις και καταληκτικές ημερομηνίες, προκειμένου να μην είναι εκπρόθεσμοι.

Οι Τράπεζες θα κλείσουν λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Ήδη τα Πιστωτικά Ιδρύματα έχουν αποστείλει ειδοποίηση προς τους πελάτες τους και τους ενημερώνουν ότι «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».

Έγκαιρη η ενημέρωση των Τραπεζών προς τους πελάτες τους για τις συναλλαγές τους
Σχετικά με τις μεταφορές στην ίδια τράπεζα, αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη 2 Απριλίου.

Οι ίδιες αναφορές επισημαίνουν ότι για την εκτέλεση των μισθοδοσιών, θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1η Απριλίου.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: