Σκύλος Θεραπείας Επισκέφτηκε Τα Παιδάκια Στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Και Τους Έδωσε Αγάπη

December 31, 2020

Σκύλος Θεραπείας Επισκέφτηκε Τα Παιδάκια Στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Και Τους Έδωσε Αγάπη

Διαφ.Στο εξωτερικό τα σκυλιά-θεραπείας είναι κάτι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για παροχή βοήθειας και συντροφιάς σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστάσεις με έντονο στρες σε μονάδες θεραπείας όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, ειδικά σχολεία, σε φυσικές καταστροφές και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και σε ανθρώπους με ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα.
Ένας τέτοιος σκύλος επισκέφτηκε αυτές τις μέρες και τα παιδάκια της Πρώιμης Θεραπευτικής Εκπαιδευτικής Παρέμβασης, ΕΛΕΠΑΠ, του Αγρινίου. Η χαρά τους δε με αυτή τη συνάντηση ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική.

Δείτε τι αναφέρει το ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στη σελίδα του στο Facebook:

Τα Παιδιά της Πρώιμης Θεραπευτικής Εκπαιδευτικής Παρέμβασης χθες έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία. Η σκυλίτσα Perfect Eyes Angel DCV επισκέφθηκε τα παιδιά μας και έπαιξε μαζί τους, διδάσκοντας όλους μας τη μεγάλη αξία της υπομονής και της φροντίδας.

Η σκυλίτσα είναι 2,5 χρονών και έχει εκπαιδευτεί ως σκύλος θεραπείας από τον ιδιοκτήτη της που είναι εκπαιδευτής και εκτροφέας σκύλων ράτσας γερμανικού μπόξερ και παράλληλα είναι ατρόμητη, θαρραλέα, πιστή και εξαιρετική φύλακας, όπως φυσικά όλα τα σκυλιά μπόξερ.

Τα παιδιά δεν έχασαν ευκαιρία να την αγκαλιάσουν και να τη χαϊδέψουν. Υπήρξε έντονο το συναίσθημα της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους. Μας εντυπωσίασε για την τρομερή της αδυναμία στα μικρά παιδιά, προσπαθώντας να γίνει η νταντά τους ακόμη και αυτές τις λίγες ώρες… Χαμόγελα, χαρούμενες φωνούλες πλημμύρισαν παντού!

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή – εκτροφέα σκύλων κ. Κωνσταντίνο Μπιτσικώκο και τη σκυλίτσα Perfect Eyes Angel DCV για τα όμορφα συναισθήματα που μας χάρισαν!
Πηγή

Διαβάστε επίσης: