Σέρρες: Φοβερή διάσωση γατιού που είχε σφηνώσει το κεφάλι του σε κάδο σκουπιδιών- Ήταν αναίσθητο και το επανέφεραν με μαλάξεις

January 14, 2021

Σέρρες: Φοβερή διάσωση γατιού που είχε σφηνώσει το κεφάλι του σε κάδο σκουπιδιών- Ήταν αναίσθητο και το επανέφεραν με μαλάξεις

Διαφ.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός μικρού γατιού στο Νεοχώρι Σερρών, το οποίο είχε την ατυχία να σφηνώσει-άγνωστο για πόσο χρόνο και πώς- στον πάτο ενός κάδου σκουπιδιών. Το μικρούλι έκανε πολλές προσπάθειες για να βγει αλλά αυτό ήταν αδύνατο.
Στάθηκε όμως τυχερό γιατί το εντόπισε μια κυρία και κάλεσε τους εθελοντές του ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ και τους εθελοντές της Vets in Action, οι οποίοι άμεσα πήγαν στο χωριό για να βοηθήσουν. Είδαν το γατάκι να κλαίει, σφηνωμένο με όλο του το κεφάλι και το ένα μπροστινό ποδαράκι στην τρύπα που βρισκόταν στον πάτο του κάδου σκουπιδιών. Ο κάδος ήταν μεταλλικός και είχε τρυπήσει εγκλωβίζοντας για τα καλά το άτυχο ζώο εκεί.
Οι εθελοντές άδειασαν τον κάδο από τα πολλά σκουπίδια και είδαν το ζώο κατακόρυφα σφηνωμένο. Φυσικά ήταν αδύνατον να βγει χωρίς να κοπεί ο κάδος. Δεν έπρεπε να χαθεί όμως άλλος χρόνος πολύτιμος γιατί είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του από ασφυξία!
Όμως με την επινόηση του ελαιόλαδου, αφού πασάλειψαν όλο το λαιμό και το κεφάλι του, κατάφεραν σιγά-σιγά με διαδοχικές κινήσεις να το βγάλουν. Το μικρό δεν αντιδρούσε πια, ήταν σχεδόν νεκρό. Τα παιδιά όμως, παρά το αρχικό σοκ, καταφέραν με μαλάξεις γρήγορες στην καρδιά και ασκήσεις να τον επαναφέρουν στη ζωή. Σε λίγη ώρα ήταν και πάλι ζωντανό και δραστήριο, έφαγε, ήπιε νεράκι και εξαφανίστηκε τρέχοντας στην αυλή του σπιτιού του.

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: