Εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης πήγαν να φροντίσουν και να παίξουν με αδέσποτα ζωάκια

January 15, 2021

Εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης πήγαν να φροντίσουν και να παίξουν με αδέσποτα ζωάκια

Διαφ.

Οι άνθρωποι των φιλοζωικών και οι απλοί εθελοντές που βοηθούν, προσέχουν και προστατεύουν τα ζώα με όλες τους τις δυνάμεις, είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Αν θέλουμε εμείς οι δημοσιογράφοι να προβάλλουμε ανθρώπους που κάνουν κάτι καλό σε αυτόν τον κόσμο, αυτοί θα πρέπει να είναι από τους πρώτους στη λίστα μας. Δεν γίνεται όμως συχνά. Δεν τους προβάλλουμε όσο πρέπει. Δεν είναι λίγα μάλιστα τα μίντια που τους προβάλλουν όταν το θέμα “πουλάει”. Και μετά τους ξεχνούν.
Ένα ζωάκι δεν έχει μόνο ανάγκη από φαγητό και νερό. Αλλά και από αγάπη. Αυτό είναι το πιο βασικό. Έχει ανάγκη από αγκαλιές και χάδια. Από στοργή και τρυφερότητα. Από ανθρώπινη παρουσία. Όπως και εμείς.
Για αυτό και βρίσκουμε ιδιαίτερα σημαντική τη δημοσίευση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care, GR. ,ο οποίος μας ενημερώνει για μια απλή για τους πολλούς, σημαντική όμως για τα ζωάκια, δράση.
Αυτή η δράση έχει να κάνει με τους εθελοντές φιλόζωους του Συλλόγου στην Τρίπολη, οι οποίοι αυτές τις μέρες οργανώθηκαν και πήγαν να κάνουν παρέα στα ζωάκια που φροντίζει ο Σύλλογος. Και αυτή η παρέα περιλάμβανε φροντίδα, αγκαλιές, χάδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη. Κάτι φυσικά που ξετρέλανε τους τετράποδους φίλους.
Μικρές πράξεις που δεν στοιχίζουν τίποτα σε εμάς αλλά μεγάλης σημασίας για τα αδέσποτα που στη χώρα μας ζουν κυνηγημένα στους δρόμους, βιώνοντας καθημερινά κακοποίηση και επιθετική συμπεριφορά από πολλούς-δυστυχώς-συμπολίτες μας. Για αυτό ακόμα και ένα χάδι, μια αγκαλιά είναι σημαντικά για εκείνα.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: