Λεχαινά: Κάλεσαν το Δήμο για ένα χτυπημένο σκυλάκι αλλά δεν πήγε ποτέ- Το ζώο πέθανε αβοήθητο

January 19, 2021

Λεχαινά: Κάλεσαν το Δήμο για ένα χτυπημένο σκυλάκι αλλά δεν πήγε ποτέ- Το ζώο πέθανε αβοήθητο

Διαφ.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Δήμοι την αδιαφορία τους προς τα αδέσποτα παρά το ότι είναι υποχρέωσή τους να τα φροντίσουν. Ελάχιστοι είναι οι δήμοι που ανταποκρίνονται στα περιστατικά. Ελάχιστοι αναλαμβάνουν σοβαρά θέματα. Και, όπως γίνεται πάντα, αυτοί που κάνουν πραγματικό έργο είναι οι εθελοντές. Οι οποίοι, για να μην ξεχνιόμαστε, κάνουν τη δουλειά των Δήμων, για την οποία δουλειά οι δήμοι πληρώνονται. Αλλά τώρα ποιος θα ασχοληθεί με ένα αδέσποτο; Μήπως ψηφίζει για να ασχοληθούμε;

Κάτι τέτοιο συνέβη και στα Λεχαινά, όταν χτυπήθηκε -κατά πάσα πιθανότητα από αυτοκίνητο- αδέσποτο σκυλάκι. Το ζώο ήταν στο δρόμο και σφάδαζε από τους πόνους. Αρχικά, όπως διαβάζουμε, ενημερώθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για κάτι τέτοιο. Η εθελόντρια προσπαθούσε για ώρα να τους βρει. Κάτι που δεν μας εκπλήσσει. Ζητήθηκε επίσης βοήθεια από δυο κτηνίατρους της περιοχής να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν αυτό το πλάσμα. Τέλος ενημερώθηκαν και οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινώνhttps://www.facebook.com/filozwikoslechainwn/.

Το αποτέλεσμα; Ο Δήμος δεν πήγε ποτέ. Ούτε οι κτηνίατροι. Ο ένας μάλιστα από αυτούς απάντησε ότι ασχολείται μόνο με τα δικά του σκυλιά. Μπράβο. Το καλύτερο συνέβη με το Δήμο φυσικά. Όταν ενημερώθηκε ο υπεύθυνος, είπε ότι θα στείλει βοήθεια κάποια άλλη μέρα μετά. Καλούνται να σώσουν, όπως ορίζει ο νόμος, ένα ζώο που πεθαίνει και αυτοί προγραμματίζουν να πάνε άλλη μέρα.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου, μόλις έμαθαν το συμβάν, έτρεξαν εκείνοι να πάρουν το ζώο. Ήταν όμως πολύ αργά. Το σκυλάκι δεν τα κατάφερε. Πέθανε μόνο του, αβοήθητο, με αφόρητους πόνους. Όπως αμέτρητα ζώα καθημερινά στη χώρα μας, που χτυπιούνται και εγκαταλείπονται αβοήθητα. Όσα σώζονται το οφείλουν σε αυτούς τους λίγους εθελοντές που τρέχουν χωρίς καμιά βοήθεια.

Φυσικά αν ήταν για κάποιο πανηγύρι ή κάποια εκδήλωση, ο δήμος θα ήταν πρώτος. Θα είχε και χρόνο και χρήμα για αυτό.

Δείτε την ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών https://www.facebook.com/filozwikoslechainwn/photos/pcb.890285124713075/890266184714969/?type=3&theater

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: