Ζώα Ελληνικού: Τα έργα ξεκινάνε και πάνω από 150 αδέσποτα θα θαφτούν κάτω από τις μπουλντόζες

January 20, 2021

Ζώα Ελληνικού: Τα έργα ξεκινάνε και πάνω από 150 αδέσποτα θα θαφτούν κάτω από τις μπουλντόζες

Διαφ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν αυτή τη χώρα να πάει λίγο μπροστά ακούσει στο όνομα Δήμοι. Οι γνωστοί μας Δήμοι, με τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, που έχουν την ευθύνη για όσα συμβαίνουν αλλά και για όσα δεν συμβαίνουν ενώ θα έπρεπε, στο μέρος που έχουν εκλεγεί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν τα πάντα για μια ψήφο και όταν την πάρουν, κάθονται και απολαμβάνουν τους μισθούς και τα ωραία τους γραφεία. Και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το πιο βασικό. Ότι πληρώνονται από τα δικά μας χρήματα για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Αυτό για αυτούς βέβαια είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ένα από τα θέματα στο οποίο οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας έχουν γυρίσει εντελώς την πλάτη και κάνουν πως δεν υπάρχει είναι το πρόβλημα των αδέσποτων. Τα αδέσποτα για τους δήμους είναι φαντάσματα. Δηλαδή δεν υπάρχουν. Δεν τα βλέπουν. Δεν κάθονται να ασχοληθούν με το πρόβλημα. Δεν έχουν μεριμνήσει για στειρώσεις, δεν έχουν φτιάξει νόμιμα καταφύγια κτλ. Πλήρης αδιαφορία.  Χωρίς ίχνος ευαισθησίας, χωρίς καμιά ενσυναίσθηση, χωρίς να πράττουν αυτό που επιβάλλει ο νόμος, συμπεριφέρονται σαν να είναι τσιφλίκι τους, αγνοώντας βέβαια ότι πληρώνονται από εμάς για τη δουλειά τους.

Ένας τέτοιος αδιάφορος Δήμος είναι και ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης. Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής; Τα ζώα που ζουν στο παλιό αεροδρόμιο αλλά και στον Φλοίσβο.

Στο παλιό αεροδρόμιο ζουν πάνω από 150 γατούλες, σκυλάκια, χελώνες. Το Ελληνικό έχει πουληθεί στη Lamda Development. Τα έργα σε λίγες μέρες ξεκινούν. Οι μπουλντόζες θα γκρεμίσουν τα πάντα. Τι θα γίνουν αυτά τα ζώα; Κάποια πρόβλεψη από το Δήμο, ως όφειλε; Το Κράτος; Την εταιρεία αν ήθελε να προσφέρει κάτι;  Καμία. Τα ζώα θα θαφτούν κάτω από τα ερείπια.

Η περίπτωση των ζώων του Ελληνικού δεν είναι σημερινή υπόθεση. Είναι υπόθεση χρόνων, την οποία γνωρίζει καλά ο Δήμος εκεί.

Το 2012 υπήρχαν μόνο 20 γάτες μέσα στο χώρο, αριθμός ελέγξιμος. Εθελοντές φιλόζωοι ανέλαβαν να τις στειρώσουν και να τις φροντίσουν. Και όπως γίνεται παντού στην Ελλάδα δεκάδες συμπολίτες βρήκαν χώρο να εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Το πρόβλημα μεγάλωσε αλλά και πάλι ο Δήμος δεν έκανε τίποτα, παρά τις αμέτρητες οχλήσεις από φιλοζωικές και εθελοντές.

Το αποτέλεσμα σήμερα, όπως είπαμε, 150 τουλάχιστον γάτες, σκυλάκια και άλλα μικρά ζώα. Τα οποία φροντίζουν καθημερινά εθελοντές. Ζώα που ζουν χρόνια εκεί και δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν αλλού.

Όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι το Ελληνικό θα κατεδαφιστεί και θα φτιαχτεί από την αρχή. Αυτό φυσικά το γνώριζε ο Δήμος. Θα μπορούσε να μεριμνήσει για αυτά τα ζώα. Να έχει φτιάξει έναν άλλον χώρο, ως όφειλε, και να μεταφερθούν εκεί τα ζώα. Δεν το έκανε.

Τα ζώα λοιπόν είτε θα θαφτούν κάτω από τα ερείπια είτε θα διαφύγουν στην Ποσειδώνος, όπου και θα πατηθούν από τα αυτοκίνητα. Αυτό έχει αρχίσει ήδη να γίνεται.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις, οι εθελοντές και άλλοι πολίτες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πού να πάνε τα ζώα; Όσα μπόρεσαν τα πήραν; Τα υπόλοιπα; Γίνεται έκκληση εδώ και καιρό σε Δήμο, κυβέρνηση και εταιρεία να βρεθεί μια λύση, να βρεθεί κάπου που να μπορεί να μεταφερθούν τα ζώα. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κάνει έκκληση να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα, στέλνοντας επιστολές στους ιθύνοντες. Κάνει επίσης έκκληση και στους φιλόζωους πολίτες να γίνουν ένα και να μπορέσουν να οργανωθούν ώστε να σωθούν τα ζώα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: