Σε καραντίνα έβαλε δήμαρχος μια πόλης στην Ιαπωνία το γάτο που του είχε χαρίσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

January 20, 2021

Σε καραντίνα έβαλε δήμαρχος μια πόλης στην Ιαπωνία το γάτο που του είχε χαρίσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Διαφ.

Ένα ιδιαίτερο δώρο έκανε πριν από 7 χρόνια ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο δήμαρχο της πόλης Akita της Ιαπωνίας, Norihisa Satake, χαρίζοντάς του μια Γάτα Σιβηρίας, 11 μηνών, με το όνομα Mir. Mir σημαίνει στα ρωσικά ειρήνη.

Ο Satake όμως, ο οποίος έχει άλλες 6 γάτες στο σπίτι, φοβήθηκε για τον ιό και έβαλε τη γάτα αυτές τις μέρες σε καραντίνα. “Είμαστε πολύ θορυβημένοι από όλο αυτό που γίνεται με την πανδημία. Και που ακούσαμε ότι μπορεί στην Αμερική δυο γάτες να έχουν τον ιό. Οπότε θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι ο Mir δεν θα έρθει καθόλου σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Και ευχόμαστε αυτό να τελειώσει σύντομα. Ο Mir είναι μέλος της οικογένειάς μου εδώ και 7 χρόνια. Περνάει καλά, τρώει πολύ και παίζει με τις άλλες γάτες. Είναι πολύ σημαντικός για εμένα. Η ψυχή μου ξεκουράζεται όταν βλέπω το πρόσωπό του”, θα πει ο Satake.

Ο Norihisa Satake είχε κάνει πρώτος στον Πούτιν δώρο, ένα κουτάβι Ακίτα με το όνομα Γιούμε, το οποίο σημαίνει όνειρο. Το δώρο έγινε για να εκφράσει ο Satake τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Ρωσίας μετά από το σεισμό και το τσουνάμι που είχαν πλήξει την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες μάλιστα ήθελαν να προσφέρουν στον Πούτιν και έναν “γαμπρό” για να ζευγαρώσει τη Γιούμε αλλά ο Πούτιν αρνήθηκε.

Ελπίζουμε ο γατούλης να βγει σύντομα από την καραντίνα και να έρχεται κανονικά σε επαφή με τους ανθρώπους.

Screenshot / The Embassy of the Russian Federation to Japan / YouTube

Εικόνα: @pref_akita


Πηγή

Διαβάστε επίσης: