Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής ζητάει από το δήμο να μην πετάξει στο δρόμο τα ζώα του κυνοκομείου

January 31, 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής ζητάει από το δήμο να μην πετάξει στο δρόμο τα ζώα του κυνοκομείου

Διαφ.

Την εβδομάδα που μας πέρασε και στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής έφερε πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση το θέμα που έχει προκύψει με το καταφύγιο ζώων συντροφιάς που βρίσκεται στην πόλη του Λαυρίου, το οποίο και δέχτηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η Δημοτική Αρχή στηριζόμενη στο ότι το καταφύγιο δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας καθώς και στο λόγο ότι έχει γίνει σχετική καταγγελία, ισχυρίστηκε ότι θα προχωρήσει στην ανέγερση νέου, που όμως δεν θα έχει τα ίδια στοιχεία με το σημερινό και μέχρι τότε θα αφήσει τα ζώα ελεύθερα στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής. Την απαράδεκτη αυτή απόφαση ακολούθησε διαμαρτυρία συγκεντρωμένων πολιτών.

Παίρνοντας το λόγο ο Απ. Παμφίλης Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε την αντίθεσή του στα λεγόμενα του ίδιου του Δημάρχου να αφεθούν τα ζώα στους δρόμους, που πολλά από αυτά είναι μεγάλα σε ηλικία, κάνοντας την πρόταση να παραμείνουν στο χώρο που βρίσκονται τώρα μέχρι να φτιαχτεί ο καινούργιος και στη συνέχεια να μεταφερθούν με ασφάλεια εκεί.

Μάλιστα ζήτησε αυτή η πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία ώστε να δεσμευτεί έτσι η Δημοτική Αρχή ότι τα ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο θα παραμείνουν εκεί. Όμως στην πρόταση αυτή, για ψηφοφορία, ήταν απελπιστικά μόνος του και παρότι και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν εκφράσει θετική γνώμη να μη φύγουν από εκεί τα ζώα μέχρι να φτιαχτεί ο νέος χώρος, στο κρίσιμο σημείο, δηλαδή το να ψηφιστεί οπότε και να υπάρχει δέσμευσή του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έκανε κανένας λόγο. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να  παλεύει για να υπάρχει σεβασμός απέναντι στα ζώα και για να έχει αίσιο τέλος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: https://www.lavriaki.gr/2019/11/26/ανακοίνωση-λαϊκής-συσπείρωσης-λαυρε/


Πηγή

Διαβάστε επίσης: