Καστανοχώρι Σερρών: "Εξαφανίστηκε" το εξαθλιωμένο μουλάρι-Αστυνομία και εθελοντές δεν μπόρεσαν να το βρουν

February 1, 2021

Καστανοχώρι Σερρών: "Εξαφανίστηκε" το εξαθλιωμένο μουλάρι-Αστυνομία και εθελοντές δεν μπόρεσαν να το βρουν

Διαφ.

Όταν στέλνεις μια φωτογραφία κακοποίησης ή εξαθλίωσης ζώου, δεν νοείται να μη λες το μέρος που βρίσκεται το δύστυχο αυτό ζώο ώστε να τρέξει κάποιος να το φροντίσει και να το περιθάλψει. Να το σώσει δηλαδή αν σώζεται. Διαφορετικά είσαι συνένοχος σε αυτό που συμβαίνει και δεν έχει κανέναν νόημα η φωτογραφία. Όταν ένα ζώο αργοπεθαίνει, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τους ντετέκτιβ. Γιατί σίγουρα θα είναι αργά.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του μουλαριού της φωτογραφίας, μια φωτογραφία που έστειλαν στη σελίδα Γαϊδουράκια/’Αλογα-Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση, χωρίς όμως να αναφέρουν και το μέρος που είναι το ζώο. Το μόνο που είπαν είναι ότι πρόκειται για χωριό των Σερρών. Τρέχα γύρευε.

Μέχρι λοιπόν να βρεθεί ποιο είναι το χωριό, πού είναι ακριβώς το ζώο και να τρέξουν αστυνομία και εθελοντές, το μουλάρι εξαφανίστηκε. Ή το εξαφάνισαν για να μην υπάρχει καμιά ευθύνη. Δείτε την ενημέρωση του Φιλοζωικού Όμιλου Σερρών ΦΟΣ από τη σελίδα του στο Facebook:

“Ενημέρωση για το βαριά τραυματισμένο μουλάρι που δημοσιεύτηκε χθες στη σελίδα μας: Μετά την πληροφορία που μας έστειλαν συμπολίτες μας ότι το χωριό όπου βρίσκεται το δύστυχο ζώο είναι το Καστανοχώρι, έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Νιγρίτας, το οποίο έστειλε άμεσα περιπολικό εκεί ενώ μαζί τους πήγαν στο χωριό και 3 εθελόντριες του συλλόγου ώστε να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και να κινητοποιηθεί η διαδικασία για τη διάσωση του ζώου

Η οικογένεια που γνώριζε το ζώο αρνήθηκε ότι ήταν δικό της. Το δε ζώο…άφαντο.

Αστυνομία και εθελοντές έψαξαν αρκετή ώρα στο χωριό και στο βουνό, λίγο πιο έξω από την περιοχή που τελευταία είχε θεαθεί, αλλά τίποτα ….λες και άνοιξε η γη και το κατάπιε το καημένο!!

Κάνουμε άλλη μια φορά έκκληση όποιος γνωρίζει τι απέγινε να μας στείλει μήνυμα ή να μας τηλεφωνήσει …..Έχουμε έτοιμα τα πάντα για τη μεταφορά του…σας παρακαλούμε μην κλείνετε τα μάτια …αν δεν είναι πολύ αργά και μπορεί να σωθεί, κάντε κάτι, μην το αφήνετε να πεθάνει μόνο και αβοήθητο, ενημερώστε μας!! Τηλ. επικοινωνίας 6989860166.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: