Μπράβο σε αυτούς που κατάφεραν και έσωσαν μια σκυλίτσα που πέθαινε από φόλα στο Δροσάτο του Κιλκίς

February 2, 2021

Μπράβο σε αυτούς που κατάφεραν και έσωσαν μια σκυλίτσα που πέθαινε από φόλα στο Δροσάτο του Κιλκίς

Διαφ.

Οι φόλες στη χώρα μας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Είμαστε ένα απέραντο νεκροταφείο σκοτωμένων ζώων από φόλες και τροχαία.

Στο νομό Κιλκίς όμως τα πράγματα έχουν παραγίνει τον τελευταίο καιρό. Οι φιλόζωοι πολίτες και οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νομού Κιλκίς https://www.facebook.com/filozwikoskilkis/ δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν νεκρά ζώα.

Το χειρότερο δε από όλα είναι που κανείς δεν μιλάει, δεν κατονομάζει τον ένοχο. Μια αδιανόητη άτυπη συνωμοσία όπου καλύπτει ο ένας τον άλλον. Γιατί σε μικρές κοινωνίες είναι αδύνατον να μη γνωρίζουμε ποιος σκοτώνει τα ζώα.

Μια σκυλίτσα όμως σήμερα που κάποιος επικίνδυνος και άρρωστος πολίτης προσπάθησε να σκοτώσει με φόλα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της καθώς σώθηκε από κάποιους ανθρώπους μετά από μεγάλη προσπάθεια. Το καλό είναι πως σώθηκε.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο χωριό Δροσάτο του Κιλκίς. Η σκυλίτσα της φωτογραφίας έφαγε κάτι που είχε μέσα δηλητήριο. Δυο κάτοικοι της περιοχής ο Giwrgos Steve-konstantia Rapri Stefanidis (όπως είναι στο Facebook) κατάφεραν μετά από δυο ώρες προσπάθειας με ατροπίνη να τη σώσουν. Το σκυλάκι μάλιστα, σύμφωνα με την ανάρτησή τους στο Facebook, έχει σηκωθεί και περπατάει κανονικά. Να’ναι πάντα καλά και να βοηθάνε τα ζώα.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: