Ο δήμος Στυλίδας δεν πήγε να βοηθήσει σκυλάκι που ήταν 4 μέρες στο δρόμο, χτυπημένο από αυτοκίνητο

February 2, 2021

Ο δήμος Στυλίδας δεν πήγε να βοηθήσει σκυλάκι που ήταν 4 μέρες στο δρόμο, χτυπημένο από αυτοκίνητο

Διαφ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν αυτή τη χώρα να πάει λίγο μπροστά ακούσει στο όνομα Δήμοι. Οι γνωστοί μας Δήμοι, με τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που κάνουν τα πάντα για μια ψήφο και όταν την πάρουν, κάθονται και απολαμβάνουν τους μισθούς και τα ωραία τους γραφεία. Και κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν το πιο βασικό. Ότι πληρώνονται από τα δικά μας χρήματα για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Αυτό για αυτούς βέβαια είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ένα από τα θέματα στο οποίο οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας έχουν γυρίσει εντελώς την πλάτη και κάνουν πως δεν υπάρχει είναι το πρόβλημα των αδέσποτων. Τα αδέσποτα για τους δήμους είναι φαντάσματα. Δηλαδή δεν υπάρχουν. Δεν τα βλέπουν. Δεν κάθονται, βρε παιδί μου, να ασχοληθούν με το πρόβλημα.

Σκληροί, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας μέσα τους, χωρίς καμιά ενσυναίσθηση, χωρίς να πράττουν αυτό που επιβάλλει ο νόμος, χωρίς ίχνος παιδείας και πολιτισμού, οι Δήμαρχοι και οι λοιποί γύρω τους αντιμετωπίζουν τον τόπο τους σαν να είναι το τσιφλίκι τους. Και κάνουν μόνο αυτά που θέλουν και όχι αυτά που πρέπει να κάνουν.

Ένας τέτοιος δήμος ήταν και συνεχίζει να είναι ο δήμος Στυλίδας στη Φθιώτιδα. Το περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες είναι ενδεικτικό. Ένα άτυχο σκυλάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Πελασγία. Ο οδηγός φυσικά το παράτησε και έφυγε. Αυτό είναι ένα άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας.

Το σκυλάκι αυτό έμεινε χτυπημένο 4 μέρες στο δρόμο, χωρίς καμιά βοήθεια. Στην άκρη του δρόμου να αργοπεθαίνει. Πολλοί το προσπέρασαν αλλά κανένας δεν νοιάστηκε για αυτό. Ο βασικός όμως που πρέπει να νοιαστεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι ο δήμος. Οι άνθρωποι του δήμου πληρώνονται από εμάς, κάτι που μονίμως ξεχνούν. Αλλά κανείς δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία, την παραμικρή ανθρωπιά. Αν πονούσε; Αν υπέφερε;

Παρά λοιπόν τις προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κανείς από το δήμο δεν ενδιαφέρθηκε. Και το ζώο έμεινε 4 μέρες στο δρόμο. Έτσι το ανέλαβαν οι εθελοντές του συλλόγου.

Ας δούμε λίγο το βιογραφικό της δημάρχου, Βιργινίας Στεργίου.

Η Βιργινία Στεργίου γεννήθηκε στη Λαμία και μεγάλωσε στη Στυλίδα. Είναι Διδάκτωρ των
Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών,
στη διδακτική των μαθηματικών και στην οικονομία και διοίκηση.

Υπηρέτησε για 32 χρόνια στην εκπαίδευση ως καθηγήτρια των μαθηματικών στη
Β/θμια Εκπαίδευση, ως διοικητικό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, ως
Σύμβουλος στη ΜΕΑ U.N.E.S.C.O, υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδος σε διεθνείς
συναντήσεις σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και επιστημών, ερευνήτρια,
εισηγήτρια (Rapporteur) σε διεθνή συνέδρια, εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια,
διοικητικό στέλεχος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Παρίσι και διοικητικό
στέλεχος σε Γραφεία Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, επιστημονική
συνεργάτης στο βαθμό του λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου
Πατρών, καθηγήτρια μαθηματικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποψήφια βουλευτής
της ΝΔ στο Νομό Φθιώτιδας.

Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά, και γνωρίζει πολύ καλά ιταλικά και λίγα γερμανικά.

Εμείς για άλλη μια φορά καταλαβαίνουμε ότι η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η ενσυναίσθηση είναι πράγματα που δυστυχώς δεν μαθαίνονται. Όσους μεταπτυχιακούς τίτλους και να έχεις. Γιατί ή τα έχεις ή δεν τα έχεις.

Δείτε την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας https://www.facebook.com/Φιλοζωικός-Σύλλογος-Φθιώτιδας-2017-1875420672706421/

“4 ημέρες χτυπημένο στην Πελασγία ……
Μαξιλάρι του το πεζοδρόμιο …. Στρώμα για το πονεμένο κορμάκι του …. ο δρόμος.
Παραιτημένο από τη ζωή και παρατημένο από όλους.
Πόσοι πέρασαν και το προσπέρασαν ;;;; Σε πόσους μίλησε με τα μάτια του αλλά κανείς τους δεν άκουσε ;;;;; Πολλοί και αυτό είναι κατάντια.

Εφόσον λοιπόν για μια ακόμη φορά ο Δήμος Στυλίδος αδιαφόρησε για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό παρά τις εκκλήσεις ή ακόμη ενοχλήσεις που δέχτηκε, καλείται η Λαμία να καλύψει αυτήν την αδιαφορία.

Το ζώο περισυλλέχθηκε μόλις από τον υπεύθυνο περισυλλογής και μεταφέρεται σε ιδιωτικό κτηνιατρείο κατόπιν πρωτοβουλίας του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδος .

Θα υπάρξει ενημέρωση μόλις εξεταστεί από τον κτηνίατρο.
Ο Σύλλογος χρειάζεται την βοήθεια σας για να μπορέσει να στηρίξει και αυτό το ζώο. https://www.facebook.com/Φιλοζωικός-Σύλλογος-Φθιώτιδας-2017-1875420672706421/”

Η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: