Κοπάδι από ελέφαντες συνεργάστηκαν ομαδικά για να σώσουν μωρό ελεφαντάκι που έπεσε σε ποτάμι

February 3, 2021

Κοπάδι από ελέφαντες συνεργάστηκαν ομαδικά για να σώσουν μωρό ελεφαντάκι που έπεσε σε ποτάμι

Διαφ.



Ένα εκπληκτικό βίντεο δείχνει ένα κοπάδι ελεφάντων να συνεργάζεται ομαδικά για να βοηθήσει ένα μωρό ελεφαντάκι που είχε πέσει σε ένα ποτάμι.




Το κοπάδι είχε σταματήσει δίπλα στο ποτάμι για να πει νερό, αλλά όταν ο μικρός ελέφαντας πήγε για να πιει κι αυτός, γλίστρησε κι έπεσε στο ποτάμι.

Το μωρό ελεφαντάκι δεν μπορούσε να βγει έξω και τότε, οι υπόλοιποι ελέφαντες έτρεξαν κατά πάνω του για να το βγάλουν έξω.

Η μητέρα τελικά μπήκε στο νερό και έβγαλε έξω το μωρό της με τη βοήθεια του υπόλοιπου κοπαδιού.

Το βίντεο καταγράφηκε από τον 55χρονο Jaques Joubert και τον 49χρονο Michelle Broadhurst στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.



Ο Jaques δήλωσε: “Παρακολουθούσαμε αυτή την ομάδα ελεφάντων να πίνουν νερό μετά από μια πολύ ζεστή μέρα. Το μωρό, επίσης προσπάθησε να πιει αλλά, δυστυχώς, ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο νερό, γλίστρησε κι έπεσε στο ποτάμι.”

“Αρχικά η μητέρα του δεν φαινόταν να ανησυχεί πολύ, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι το μωρό δεν μπορούσε να βγει μόνο του.”

“Δεν πανικοβλήθηκε και αρχικά προσπάθησε να το τραβήξει μόνη της, αλλά δεν τα κατάφερε κι έπειτα ανέβηκε ήσυχα στο νερό και το έβγαλε έξω με τη βοήθεια των υπολοίπων ελεφάντων.”



“Ήμουν έτοιμος να καλέσω τους άλλους εθελοντές για να βοηθήσουν το μωρό αλλά συνειδητοποίησα ότι η μαμά τα είχε όλα υπό έλεγχο. Οι ελέφαντες είναι καταπληκτικά ζώα και οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πολλά από αυτά. Η υποστήριξη που έδειχναν ο ένας στον άλλο είναι απίστευτη.”

διαφορετικό

 




Πηγή

Διαβάστε επίσης: