Ορχομενός: Βρήκαν σκυλάκι που του είχαν βάλει το λουρί τόσο σφιχτά, με αποτέλεσμα να του σαπίσει ο λαιμός

February 16, 2021

Ορχομενός: Βρήκαν σκυλάκι που του είχαν βάλει το λουρί τόσο σφιχτά, με αποτέλεσμα να του σαπίσει ο λαιμός

Διαφ.



Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό, όσο και αν αυτό πειράζει και δυσαρεστεί κάποιους, είναι έργο κυνηγού. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από αυτούς “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά. Το πετάνε.




Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”, έχουν κακοποιηθεί, έχουν βρεθεί δεμένα σε δέντρα. Δυστυχώς αυτά τα υπέροχα σκυλιά είναι και τα πιο άτυχα.

Το ίδιο συνέβη και με το γλυκό πλασματάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο, όπως μας ενημερώνουν από τη σελίδα τους οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers | Facebook βρέθηκε από μια κοπέλα σε άθλια κατάσταση σε ένα χωριό έξω από τον Ορχομενό.

Το ζώο φοβόταν, έτρεμε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Η κοπέλα πήγε να του δώσει λίγο φαγητό αλλά το ζώο δεν είχε καμία δύναμη. Και κοίταξε το λαιμό του. Κάποιος του είχε βάλει τόσο σφιχτά το λουρί, με αποτέλεσμα να του κόψει το λαιμό και να γίνει μια μάζα με το λουρί. Πόσο άραγε πονούσε; Πόσο υπέφερε;



Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, συμβεβλημένο με τον δήμο Ορχομενού. Δυστυχώς έχει σηψαιμία και κάνει χειρουργείο ώστε να αφαιρεθούν τα κομμάτια που έχουν κολλήσει στο οστό.

Η Ειρήνη που τον βρήκε και δεν τον προσπέρασε, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Τον πήγε να τον κάνει καλά. Ζήτησε όμως να βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να τον φιλοξενήσει ώστε να πάρει την αντιβίωσή του. Η ίδια δεν μπορεί.

Ας βρεθεί ένα μέρος να κάνει ο σκυλάκος τη θεραπεία του. Δεν μπορεί να βγει έξω.

Μιλήστε με τους Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers



Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: