Δείτε σήμερα πώς είναι η σκυλίτσα που ζούσε στο σκοτάδι σε παράνομο εκτροφείο και δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της στο φως

February 18, 2021

Δείτε σήμερα πώς είναι η σκυλίτσα που ζούσε στο σκοτάδι σε παράνομο εκτροφείο και δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της στο φως

Διαφ.

H Claire Stokoe από τη Μεγάλη Βρετανία σερφάριζε στο διδίκτυο όταν είδε τη φωτογραφία ενός πολύ μικρού σκυλιού, ράτσας  Chihuahua, το οποί0 βρισκόταν σε καταφύγιο. Οι φωτογραφίες του ζώου ήταν συγκινητικές. Το σκυλάκι ήταν σε υποσιτισμένο και με μάτια τόσο περίλυπα και φοβισμένα που δεν μπορούσες παρά να κλάψεις.

Η Stokoe το λυπήθηκε πολύ. Επισκέφτηκε το καταφύγιο να το δει και έμαθε τη θλιβερή ιστορία του. Το ζώο γεννήθηκε σε φάρμα εκτροφής και το είχαν για να γεννάει συνέχεια και να πωλούν τα σκυλάκια, όπως γίνεται στα εκτροφεία. Οι συνθήκες εκεί; Τραγικές. Τα ζώα ζούσαν κλεισμένα σε σκοτάδια, υποσιτισμένα, άρρωστα και γεννούσαν συνέχεια.

Η Brie όπως, την ονόμασε, με δυσκολία μπορούσε να ανοίξει τα μάτια λόγω του ότι δεν είχε δει ποτέ το φως του ήλιου.

“Όταν την ίδια σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο χάλια που έτρεμε. Τρομοκρατημένη και δυστυχισμένη. Σκέφτηκα πραγματικά αν θα μπορούσα να τη βοηθήσω. Έτσι αποφάσισα να τη βοηθήσω και να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει”, θα πει η Stokoe”.

Όταν έφτασε στο σπίτι της, στην πόλη Ντάραμ της Αγγλίας, η Stokoe την έπλυνε, την τάισε, τη φρόντισε και την έκανε να νιώσει σιγουριά. Λίγο μετά η σκυλίτσα πήγε κοντά της και χαλάρωσε. Πλησίασε μάλιστα χωρίς κανένα πρόβλημα και τα άλλα δύο σκυλιά της οικογένειας, τον Dexter και τον Vesper.

Σήμερα η Brie είναι καλά και ευτυχισμένη. Έχει μεταμορφωθεί σε κανονικό σκυλάκι, μακριά από ανεξέλεγκτες γέννες, κακοποίηση και μια ζωή μαρτύριο. Μακριά από κλειστά κλουβιά σε μέρη με σκοτάδι, μακριά από το κρύο ή τη ζέστη. Μακριά από τη θλιβερή ζωή της.

Δεν είναι βέβαια τελείως καλά, όμως ζει ευτυχισμένη και σε ένα περιβάλλον που την αγαπούν πολύ και τη φροντίζουν. Έχει παρέα και μπορεί πλέον να παίζει ελεύθερα.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για αυτή, η σελίδα της στο Instagram σας περιμένει.

https://www.instagram.com/brie_the_chi/

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: