Έκκληση να βρεθούν τα χρήματα για το χειρουργείο σκυλάκου που ήταν σε φιλοξενία αλλά έπεσε από τη βεράντα και έπαθε κάταγμα

February 22, 2021

Έκκληση να βρεθούν τα χρήματα για το χειρουργείο σκυλάκου που ήταν σε φιλοξενία αλλά έπεσε από τη βεράντα και έπαθε κάταγμα

Διαφ.

Ο Πουά είναι πραγματικά ένα άτυχο ζωάκι. Πανέμορφο, υπέροχος χαρακτήρας αλλά άτυχος.

Βρέθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στα Νέα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, από τους εθελοντές της Ομάδας Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων-Μαλγάρων ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων εγκαταλελειμμένος, κοκκαλιασμένος και κυριολεκτικά παραιτημένος. Να μην μπορεί ούτε καν να σταθεί στα πόδια του από την ασιτία και την αδυναμία. Ποιος τον παράτησε; Δεν γνωρίζει κανείς. Πιθανόν να ήταν “εργαλείο” κάποιου κυνηγού που έπαψε να τον θέλει.   

Ένας καθαρόαιμος Σετεράκος, περίπου 8 χρονών και 17 κιλά. Χαδιάρης, τρυφερός και με αφοσίωση που χαρακτηρίζει τα κυνηγοσκυλάκια.

Οι εθελοντές της ομάδας ξεκίνησαν τις προσπάθειες να του βρουν σπίτι. Και τα κατάφεραν.

Αφού δυνάμωσε και συνήλθε, στις αρχές Ιανουαρίου ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ώστε να βρεθεί στο νέο του σπίτι. Όμως η χαρά του ήταν λίγη. Με ένα sms οι εθελοντές της φιλοζωικής ενημερώθηκαν ότι ο σκύλος στέλνεται πίσω γιατί ήταν πολύ άρρωστος και δεν είχε ελπίδα να ζήσει. Η φιλοζωική, λόγω έλλειψης χρημάτων, είχε συμφωνήσει με τους νέους κηδεμόνες να κάνουν εκείνοι τις εξετάσεις. Οι νέοι κηδεμόνες έκαναν και είδαν ότι ο σκύλος έχει Λεϊσμάνια με τίτλο 1/400 και Διροφιλαρίωση (σκουλήκι της καρδιάς). Και πως κάθε θεραπεία θα είναι μάταιη… Έτσι τους είπε ο κτηνίατρος.

Ο Πουά δυστυχώς γύρισε πίσω στους εθελοντές. Τον πήγαν στον κτηνίατρο, ο οποίος συνέστησε ειδική διατροφή για 10 μέρες. Έγιναν οι επαναληπτικές εξετάσεις και ο μικρός θα λάβει αγωγή με χάπι πρωί βράδυ για ένα μήνα. Και φυσικά δεν είναι μάταιη κάθε θεραπεία.

Στη συνέχεια οι εθελοντές αναζήτησαν φιλοξενία για να παίρνει την αγωγή του αλλά και να μην κινδυνεύει εκεί έξω. Πρόκειται για 3 μόνο εθελόντριες που δεν έχουν καθόλου χώρο. Έτσι ο Πουά πήγε σε φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη. Αλλά συνέβη κάτι πολύ άσχημο. Δυστυχώς οι προσωρινοί του κηδεμόνες άφησαν την μπαλκονόπορτα ανοιχτή το βράδυ για να μπαινοβγαίνει να κάνει την ανάγκη του. Και ο σκύλος έπεσε ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, από τον 4ο όροφο. 

Οι άνθρωποι της φιλοζωικής αναγκάστηκαν και τον πήραν πίσω και τον πήγαν στον κτηνίατρο. Το ζώο έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, σε σημείο που επηρεάζονται τα νεύρα που κινούν τα πίσω πόδια και ελέγχουν ούρηση και αφόδευση.

Δεν θέλουν να του κάνουν ευθανασία, όπως ίσως έκαναν άλλοι. Όμως πρέπει να γίνει ένα δύσκολο χειρουργείο. Και χρειάζονται χρήματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις μιλήστε με τους εθελοντές εκεί: https://www.facebook.com/KyMa.oef/

Ακόμα και ένα ευρώ είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Δεν πρέπει να καθυστερήσει το χειρουργείο.

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στο λογαριασμό:

GR98 0171 2190 0062 1914 9339 691

Δικαιούχος: ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων

Με αιτιολογία: «για τον Πουά»

ή μέσω PayPal στο: oef.kyma@gmail.com

Τηλ. επικοινωνίας με εθελόντριά μας: 6983 918 713.

Facebook Live | Facebook


Πηγή

Διαβάστε επίσης: