Ο Δήμος Φυλής ανέβηκε στη χιονισμένη Χασιά, στην Πάρνηθα, να ταΐσει τα αδέσποτα και τα ελάφια (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

February 26, 2021

Ο Δήμος Φυλής ανέβηκε στη χιονισμένη Χασιά, στην Πάρνηθα, να ταΐσει τα αδέσποτα και τα ελάφια (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Διαφ.



Μπορεί στο παρελθόν να έχουμε γράψει αρνητικά για τη διαχείριση των αδέσποτων από το Δήμο Φυλής, όμως είμαστε υποχρεωμένοι, να γράψουμε και τα καλά που μπορεί να γίνονται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε μόνο σε αυτά. Οι δήμοι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα αδέσποτα και αυτό θα πρέπει συνέχεια να το τονίζουμε.




Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη Χασιά, είναι γνωστό το έργο της εθελόντριας Κικής Γιαππαπα, η οποία δίνει, χειμώνα καλοκαίρι, μεγάλο αγώνα για να φροντίσει τα αμέτρητα σκυλάκια που καθημερινά παρατάνε εκεί “καλοί” συμπολίτες μας.

Το μέρος είναι δύσκολο, ειδικά το χειμώνα, που έχει παγωνιά και χιόνι. Όπως αυτές τις μέρες. Η εθελόντρια φυσικά δεν τα έχει αφήσει έτσι. Κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρεθεί εκεί και να τα φροντίσει.

Προς έκπληξή μας όμως διαβάσαμε ότι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου αλλά και την επόμενη μέρα Δευτέρα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης ανέβηκαν και εκείνοι στη χιονισμένη Χασιά για να σιτίσουν τα ζώα αλλά και τα ελάφια, που είναι δύσκολο να βρουν φαγητό. Τα ελάφια αυτόν τον καιρό κατηφορίζουν σε πιο χαμηλά μέρη για να βρουν τροφή. Με όχημα μάλιστα του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) που υπέδειξε τα σημεία, μεταφέρθηκαν επαρκείς ποσότητες αποξηραμένων χόρτων.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δήμου η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί, σε συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές πολίτες, και τις επόμενες μέρες.

Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]





Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: