Εφαγε για στοίχημα σαύρα-γκέκο και πέθανε σε δέκα μέρες από σαλμονέλα

March 2, 2021

Εφαγε για στοίχημα σαύρα-γκέκο και πέθανε σε δέκα μέρες από σαλμονέλα

Διαφ.

Το Leopard γκέκο είναι μια σαύρα που κατοικεί στο έδαφος και βρίσκεται στις ερήμους της Ασίας και σε ολόκληρο το Πακιστάν αλλά και σε τμήματα της βόρειας Ινδίας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα γκέκο, τα Leopard γκέκο έχουν κινητά βλέφαρα. Τα τέσσερα πόδια τους έχουν πλατιά δάχτυλα και είναι εφοδιασμένα με συγκολλητικά όργανα, που επιτρέπουν στα ζώα να μετακινούνται ακόμα και στις πιο λείες επιφάνειες.

Είναι αβλαβείς και συχνά χρήσιμες, γιατί τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με έντομα, που τα συλλαμβάνουν τη νύχτα, με τη μυώδη και πλατιά γλώσσα τους, της οποίας το άκρο εκτείνεται ελεύθερο σαν παγίδα. Συλλαμβάνουν τη λεία τους τη νύχτα.

Ο 34χρονος David Dowell και πατέρας τριών παιδιών από την πόλη Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας έβαλε σε ένα πάρτι στοίχημα με την παρέα του ότι θα καταφέρει να φάει μια τέτοια σαύρα. Και την έφαγε. Λίγο μετά παρουσιάστηκαν διάφορα άσχημα συμπτώματα, όπως εμετός, κοιλιακή διόγκωση και υγρό στους πνεύμονες. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, μπήκε στην εντατική και έπεσε σε σε κώμα. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά του ότι “ουσιαστικά είχε σαπίσει από μέσα προς τα έξω”. Δέκα μέρες μετά πέθανε. Η αιτία ήταν μόλυνση η σαλμονέλα.

Η επί 15 χρόνια σύντροφός του Allira είπε στο 7News.com.au ότι ακόμα ψάχνει απαντήσεις για τον τραγικό του θάνατο. «Ήταν όντως μια πρόκληση, αλλά δεν ξέρω αν ήταν σοβαρή. Δεν έδινα πολύ σημασία γιατί ήταν πάρτι Χριστουγέννων και ήταν και τα παιδιά εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: