Πελώρια Χελώνα, ηλικίας 80 ετών, έγινε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Μαμά και Σόκαρε τους Εργαζόμενους του Ζωολογικού Κήπου με τα 9 Αυγά της!

March 11, 2021

Πελώρια Χελώνα, ηλικίας 80 ετών, έγινε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Μαμά και Σόκαρε τους Εργαζόμενους του Ζωολογικού Κήπου με τα 9 Αυγά της!

Διαφ.



Στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης στην Ελβετία, βρίσκεται μια 80 ετών χελώνα που ονομάζεται Νιγρίτα, η οποία γέννησε 9 μικρά χελωνάκια. Κάποιοι θα πουν ότι είναι αρκετά μεγάλη για να έχει ένα μωρό, αλλά για τις χελώνες, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό!




1

Οι γιγαντιαίες χελώνες λέγεται ότι είναι ένα από τα μακροβιότερα σπονδυλωτά στη γη, με προσδόκιμο ζωής πάνω από 100 χρόνια. Η παλαιότερη χελώνα καταγράφηκε να είναι 152 χρονών. Είναι εντυπωσιακό!

Σύμφωνα με το National Geographic, οι χελώνες ζουν μια μακρά ζωή, επειδή έχουν αργό μεταβολισμό και μεγάλο εσωτερικό απόθεμα νερού, επιτρέποντάς τους να ζήσουν μέχρι και ένα χρόνο χωρίς τροφή ή νερό. Οι χελώνες κοιμούνται έως και 16 ώρες την ημέρα, κάνουν ηλιοθεραπεία στον ελεύθερο χρόνο τους και απολαμβάνουν μια διατροφή με φύλλα.

Δυστυχώς, αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα είναι στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών. Είχαν κυνηγηθεί ως τροφή από τους πειρατές, τους φαλαινοθήρες και από τα εμπορικά πλοία κατά τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα, όπου μέχρι και 100.000 χελώνες σκοτώθηκαν για το κρέας τους.



Η Νιγρίτα, ο 54 ετών σύντροφός της και τα 9 μωρά τους, παραμένουν ασφαλή στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης, όπου είναι μέρος ενός προγράμματος αναπαραγωγής που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα είδη υπό εξαφάνιση. Αυτά τα αξιόλογα πλάσματα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μέχρι το έτος 2216. Είναι αρκετά θαυμαστό το κατόρθωμα να ζήσουν μια εκτεταμένη, αργή και χαλαρωτική ζωή!

2

Οι χελώνες, γεννιούνται περίπου 30 γραμμάρια και καταλήγουν να ζυγίζουν μέχρι και 400 κιλά. Είναι αξιοθαύμαστες!



3

Μακάρι να πολλαπλασιαστούν και να σταματήσουν να είναι είδος υπό εξαφάνιση!

Credit: Shareably




Πηγή

Διαβάστε επίσης: