Η ομάδα διάσωσης Alma Libre απεγκλώβισε από υπόνομο γατούλα με τα μωρά της, που μόλις είχαν γεννηθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ)

March 23, 2021

Η ομάδα διάσωσης Alma Libre απεγκλώβισε από υπόνομο γατούλα με τα μωρά της, που μόλις είχαν γεννηθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαφ.

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, μια διάσωση όχι και τόσο συνηθισμένη.

Καθαρά Δευτέρα: Και ενώ ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει την αργία, όπως μπορεί εν μέσω της πανδημίας, οι διασώστες της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, όπως πάντα, είναι σε επιφυλακή για έκτακτα περιστατικά διασώσεων.

Η φίλη της ομάδας Γεωργία Παπαγιάννη κάλεσε τους εθελοντές για μια γατούλα η οποία, έγκυος ούσα, εγκλωβίστηκε εντός υπόνομου στην περιοχή του Περιστερίου. Στη συνέχεια γέννησε 4 μωρά γατάκια μέσα στον υπόνομο.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο εθελοντές της ομάδας και στη συνέχεια έφτασε και τρίτος για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό.
Με συντονισμένες κινήσεις, η βαριά μεταλλική σχάρα μετακινήθηκε από τη θέση της, φράχτηκε το άνοιγμα του αγωγού, που οδηγούσε στο κεντρικό δίκτυο, και τοποθετήθηκε ειδική παγίδα για την ασφαλή απομάκρυνση της μαμάς σε πρώτη φάση, αφού εύλογα δεν θα άφηνε να προσεγγίσουν τα μικρά της.
Η μαμά πράγματι παγιδεύτηκε με ασφάλεια. Στη συνέχεια οι εθελοντές της ομάδας απομάκρυναν και τα μωρά με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας από το εσωτερικό του υπόνομου. Όμως δυστυχώς διαπίστωσαν ότι το ένα από τα τέσσερα μωράκια είχε καταλήξει αρκετή ώρα και ανασύρθηκε νεκρό.

Η γατούλα βρίσκεται σε προσωρινή φιλοξενία, σε ασφαλές μέρος μαζί με τα μωράκια της. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν έκκληση να βρεθούν μόνιμα σπίτια για τα μικρά ώστε να μην επιστρέψουν, όταν λίγο μεγαλώσουν, στο δρόμο. Ακόμα και μια κοινοποίηση μπορεί να σώσει κάποιο από αυτά.

Διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Εlen Konte, Βαγγέλης Σ. και Αλέξης Μαντζώρος. 

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Αρχικό ποστ: SOS, Συμβαίνει Τώρα, Επείγον Βοήθεια, Έκτακτη Ανάγκη, Κίνδυνος για Ζώα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: