Η ντροπή των τσίρκων σε ένα βίντεο: Άλογο αναγκάζεται με τη βία να κάτσει κάτω στα δυο μπροστινά του πόδια

April 4, 2021

Η ντροπή των τσίρκων σε ένα βίντεο: Άλογο αναγκάζεται με τη βία να κάτσει κάτω στα δυο μπροστινά του πόδια

Διαφ.

Από τις χειρότερες κακοποιήσεις ζώων στον κόσμο είναι αυτές που γίνονται στα τσίρκα. Η απίστευτη βαρβαρότητα που γίνεται εις βάρος των ζώων θα έπρεπε να οδηγήσει στην απαγόρευση της χρήσης τους στα τσίρκα. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, τα χρήματα και τα κέρδη είναι υπεράνω όλων.

Φυσικά και εμείς ως πολίτες έχουμε τη δική μας συμμετοχή σε όλο αυτό. Γιατί πηγαίνουμε και παρακολουθούμε αυτά τα απάνθρωπα shows. Αν δεν συμμετείχαμε, αυτά θα έκλειναν την άλλη μέρα. Τα ζώα δεν ανήκουν εκεί.

Βέβαια σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, έχουν απαγορευτεί αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα σε πολλά μέρη.

Ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό από την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA είναι ενδεικτικό για το τι συμβαίνει εκεί. Σε μια παράσταση ενός τσίρκου στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ο θηριοδαμαστής προσπαθεί με το ζόρι να κάνει κάποιο άλογο να κάτσει κάτω στα δύο του πόδια.

Το ζώο τρέμει πιθανόν από το φόβο και από πόνο του αλλά ο θηριοδαμαστής δεν ενδιαφέρεται. Το μόνο που τον νοιάζει είναι το νούμερο και κάνει τα πάντα για να γίνει.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει και κάποια άλλα ζώα που αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν είναι στη φύση τους.

Αυτά που γίνονται πίσω από τις πόρτες ενός τσίρκου είναι αδιανότητα και συχνά άγνωστα στους πολλούς.

Τα ζώα βασανίζονται με το χειρότερο τρόπο. Τους βγάζουν τα νύχια, τα αφήνουν χωρίς νερό και φαγητό, τα χτυπάνε, τα κλείνουν μέσα σε κλουβιά μέρες χωρίς να τα βγάλουν έξω και άλλα πολλά. Για αυτό και πολλές φορές έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά. Έχουν επιτεθεί και σκοτώσει το βασανιστή τους.

Το τσίρκα είναι μια ντροπή και πρέπει όλοι μας να κάνουμε κάτι. Να μη συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις αλλά και να ενημερώνουμε όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο που απαγόρευσε τα τσίρκα με ζώα!

Πηγή: https://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/footage-exposes-how-tangier-shrine-circus-brutally-forces-animals-to-perform-tricks/

Διαβάστε επίσης: