Μέγαρα: Δεν τα κατάφερε το σκυλάκι που κάποιος χτύπησε με αυτοκίνητο και το παράτησε- 500 ευρώ αμοιβή να βρεθεί ο ένοχος

April 28, 2021

Μέγαρα: Δεν τα κατάφερε το σκυλάκι που κάποιος χτύπησε με αυτοκίνητο και το παράτησε- 500 ευρώ αμοιβή να βρεθεί ο ένοχος

Διαφ.

Διαφ.



Κάποια πράγματα είναι αδύνατον να φανταστούμε ότι μπορεί να συμβαίνουν. Ακόμα και αν τα βλέπουμε καθημερινά και δίπλα μας, δυσκολευόμαστε να τα συνηθίσουμε. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι γίνονται. Και όταν δεν συνηθίζεις κάτι που είναι κακό, τότε υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι. Γιατί το χειρότερο πράγμα είναι να πεις, “ε, τι να κάνουμε τώρα. Έτσι είναι.”




Ο λόγος για τις εγκαταλείψεις ζώων μετά από ένα τροχαίο. Στη χώρα μας αυτό είναι καθημερινή πραγματικότητα. Συμβαίνει κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Το ξέρουμε όλοι. Οδηγοί, που τρέχουν σαν τρελοί, να χτυπούν αδέσποτο στο δρόμο και να το εγκαταλείπουν. Και να συνεχίζουν να οδηγούν, σαν να μην έγινε τίποτα.

Και να αφήνουν πίσω τους…ερείπια. Είτε ένα σκοτωμένο πλάσμα, είτε κάποιο να σφαδάζει από τους πόνους και να χτυπιέται. Ε, αυτό δεν καταλάβαμε ποτέ. Πώς μπορείς να το κάνεις; Πώς φεύγεις αμέριμνος ενώ έχεις αφήσει πίσω σου ένα ζωντανό πλάσμα να χαροπαλεύει. Τι θα κάνει αυτό; Πώς θα σωθεί; Ποιος θα το σώσει; Σιγά μη σε νοιάζει.

Ένα τέτοιο περιστατικό πληροφορούμαστε από τη φιλόζωη εθελόντρια Μαρία Αρκομάνη Maria Arkomani του “ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ – STRAY PULSE “Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων https://www.facebook.com/straypulse.

Πρόκειται για ένα άτυχο, μικρό σκυλάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στην περιοχή Άγιος Δημήτριος, στα Μέγαρα. Οι εθελοντές ενημερώθηκαν για το συμβάν και πήγαν εκεί. Ο μικρούλης σφάδαζε από τους πόνους και είχε κρυφτεί σε ένα οικόπεδο. Είχε αίματα στο στόμα και δεν μπορούσαν να κουνηθούν τα πίσω του ποδαράκια. Του δόθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες και ηρέμησε από τους πόνους. Την επόμενη μέρα οι εθελοντές είχαν προγραμματίσει να τον πάνε στο γιατρό για εξετάσεις και ακτινογραφίες. Δυστυχώς το πρωί, κατά τις 9 ξύπνησε, έφαγε και.. ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων..

Όμως δεν έφυγε μόνος. Έφυγε στην αγκαλιά του εθελοντή της ομάδας Μάριου Μωραΐτη, ο οποίος ήταν δίπλα του.



Κάτι είναι και αυτό. Τουλάχιστον δεν πέθανε μόνος και αβοήθητος, όπως αμέτρητα πλάσματα κάθε μέρα. Έφυγε στη ζέστη, μέσα σε αγκαλιά. Γνώρισε για λίγο την αγάπη.

Ο “ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE “Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων https://www.facebook.com/straypulse δίνει αμοιβή 500 ευρώ σε όποιον κατονομάσει αυτόν που σκότωσε το σκυλάκο. Που τον χτύπησε και τον παράτησε.






Πηγή

Διαβάστε επίσης: