Υιοθετήθηκε στην Κέρκυρα και ζει μια υπέροχη ζωή η σκυλίτσα που βρέθηκε χτυπημένη και με σάπιο πόδι στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

May 21, 2021

Υιοθετήθηκε στην Κέρκυρα και ζει μια υπέροχη ζωή η σκυλίτσα που βρέθηκε χτυπημένη και με σάπιο πόδι στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

Διαφ.

Yπάρχουν πολύ άσχημες ιστορίες ζώων. Τις βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν δίπλα μας. Δεν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται πραγματικά με τα ζώα, εθελοντικά, και να έχει δώσει την ψυχή του στους δρόμους για να σώσει όσα περισσότερα μπορεί που να πιστεύει ότι οι καλές ιστορίες ζώων είναι περισσότερες από τις κακές. Δυστυχώς οι κακές είναι περισσότερες.

Όμως, όπως είπαμε, υπάρχουν και οι καλές. Που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, ίσως και λίγο. Από αυτές τις ιστορίες αντλούμε δύναμη.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή που μαθαίνουμε από την εθελόντρια Ντίνα Μανδράκη Ntina Mandraki και έχει να κάνει με μια όμορφη σκυλίτσα, την οποία πέταξαν πριν από περίπου δύο μήνες στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Το ζώο δεν ήταν απλά εγκαταλελειμμένο αλλά βρισκόταν και σε άθλια κατάσταση καθώς το ποδαράκι του ήταν σάπιο από χτύπημα αυτοκινήτου.

Έτσι ενημερώθηκε η κ. Μανδράκη, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και τις αμέτρητες διασώσεις ζώων σε κίνδυνο που έχει κάνει στην περιοχή, και πήγε εκεί. Φυσικά δεν άφησε το ζώο αλλά το πήρε μαζί της. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν θα είχε καμιά ελπίδα επιβίωσης στο δρόμο. Και, όπως μας λέει η ίδια, ξεκίνησε ένας αγώνας για τη σωτηρία του.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, όπου αναγκαστικά έγινε χειρουργείο, στο οποίο κόπηκε το ποδαράκι. Και ξεκίνησε η θεραπεία της με αντιβιώσεις, καλό φαγητό και ζέστη.

Η εθελόντρια που την έσωσε την ονόμασε Hope (Ελπίδα). Η Hope φροντίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε να γίνει. Πήρε αγάπη και φροντίδα.

Ξέρουμε όμως ότι ένα τρίποδο ζωάκι δεν υιοθετείται τόσο εύκολα. Ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από κάποιο άλλο με 4 πόδια. Πραγματικά σε τίποτα.

Όμως ποτέ δεν ξέρεις τη μοίρα κάποιου ζώου. Και η μοίρα της Hope ήταν να βρει ένα σπίτι όπου θα μείνει μόνιμα σε αυτό. Μια οικογένεια από την Κέρκυρα αποφάσισε να ανοίξει το σπίτι της στην όμορφη τριποδούλα και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Σπύρος και η αδερφή του ταξίδεψαν από Κέρκυρα μέχρι το Νέο Πετρίτσι να συναντήσουν την κ. Μανδράκη και να πάρουν τη Hope, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η Hope έχει γίνει πλέον Κερκυραία. Βρίσκεται σε ένα σπίτι που την έχουν, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, βασίλισσα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε εδώ το βίντεο της σκυλίτσας


Πηγή

Διαβάστε επίσης: