Βρέθηκε στο Μενίδι δύο μήνες μετά η Αλεπουδίτσα που χάθηκε στην Πεύκη την πρώτη μέρα υιοθεσία της

May 22, 2021

Βρέθηκε στο Μενίδι δύο μήνες μετά η Αλεπουδίτσα που χάθηκε στην Πεύκη την πρώτη μέρα υιοθεσία της

Διαφ.

Κάποιες φορές που οι εθελοντές έχουν χάσει τις ελπίδες τους για κάποιο ζώο είτε άρρωστο είναι είτε χαμένο, εκεί έρχεται ένα νέο απρόσμενο να τους χαροποιήσει όλους. Εκεί είναι που γίνεται ένα θαύμα και λες δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με την Αλεπουδίτσα, μια όμορφη σκυλίτσα, η οποία ταξίδεψε από τα μέρη της Θεσσαλονίκης μέχρι την Αθήνα για να υιοθετηθεί. Και χάθηκε την πρώτη μέρα που έφτασε στο νέο της σπίτι. Όμως δυο μήνες μετά το θαύμα, που λέγαμε, έγινε.

Η ιστορία της Αλεπουδίτσας

H γλυκιά Αλεπουδίτσα ήταν ένα ταλαιπωρημένο ζωάκι. Γέννησε αβοήθητη στο δρόμο, στην περιοχή Κυμίνων-Μαλγάρων, στη Θεσσαλονίκη. Την κυνήγησαν στο δρόμο, έμεινε νηστική, πέρασε πολλά. Τη βρήκαν όμως για καλή της τύχη οι εθελοντές της Ομάδας Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων-Μαλγάρων & Φίλων ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων | Facebook.

Τα μωρά της βρήκαν σπίτι. Αλλά όχι αυτή, παρά τις αναρτήσεις και τις κοινοποιήσεις. Έτσι στειρώθηκε και επανεντάχθηκε.

Κάποιος όμως στο δρόμο τη χτύπησε επίτηδες με αυτοκίνητο. Οι εθελοντές της ομάδας την μετέφεραν σε κτηνιατρείο, όπου πραγματικά έδωσε μάχη για τη ζωή της. Ήταν σε σοκ, σχεδόν σε κώμα, με εσωτερική αιμορραγία. Αλλά τα τα κατάφερε.

Και ενώ οι εθελοντές της ομάδας προσπάθησαν να της βρουν σπίτι, κανένα τηλέφωνο δε χτύπησε για αυτή. Χώρος δεν υπήρχε. Η επανένταξη ήταν μονόδρομος.

Και να που όλα μπορεί να συμβούν

Η Νατάσα Π. από την Αθήνα θέλησε να ανοίξει το σπίτι της και να δώσει σε αυτό το υπέροχο ζώο μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι η Αλεπουδίτσα, στις 3 Απριλίου του 2021, ξεκινάει το ταξίδι της για το νέο της σπίτι. Δυστυχώς υπάρχουν ατυχίες που μπορεί να συμβούν. Πράγματα που ούτε καν θες να φανταστείς. Μόλις κατέβηκε το ζώο από το pet taxi για να μπει στο νέο της σπίτι, στη Λυκόβρυση Πεύκης, πριν προλάβει να την πιάσει η νέα της κηδεμόνας, η σκυλίτσα τινάχτηκε και έφυγε τρέχοντας.

Τη στιγμή που βγήκε η μικρή από το ταξί στην αγκαλιά του οδηγού, έκανε απότομη κίνηση. Ο οδηγός την κράτησε από το λουρί που είχε στο λαιμό της, και σε άλλο ένα τίναγμά της η μικρή κατάφερε να βγάλει το κολάρο.

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Η Νατάσα και πολλοί εθελοντές ξεκινούν έναν αγώνα να καταφέρουν να τη βρουν. Κοινοποιήσεις, αφίσες παντού, ψάξιμο, ατελείωτο ψάξιμο. Κόσμος την έβλεπε εδώ και εκεί. Το ζώο ήταν τρομαγμένο. Όσοι την έψαχναν δεν κατάφερναν να την εντοπίσουν ώστε να την πάρουν.  Και από κάποια στιγμή και πέρα… το ζώο πουθενά. Ζούσε; Δεν ζούσε; Και η θλίψη για το τι συνέβη μεγάλωνε καθημερινά. Αμέτρητοι άνθρωποι που είχαν μάθει την ιστορία της ρωτούσαν καθημερινά για αυτή.

Και γίνεται το θαύμα

Και εκεί που νομίζεις ότι όλες οι ελπίδες έχουν χαθεί, γίνεται το θαύμα. Δύο μήνες μετά ο εθελοντής της Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, Biliris Nikos Biliris Nikos, μετά από πληροφορίες, κατάφερε και έπιασε την Αλεπουδίτσα, η οποία είχε φτάσει στο Μενίδι. Ναι, είχε πάει από την Πεύκη στο Μενίδι, όπου κυκλοφορούσε ένα μήνα. Σύμφωνα με την ανάρτηση της ομάδας διάσωσης Alma Libre, ο Νίκος δεν είχε σταματήσει να την ψάχνει όλον αυτόν τον καιρό.

Η Αλεπουδίτσα βρίσκεται πλέον στο σπίτι της, ασφαλής και προστατευμένη. Η ζωή της μέχρι τώρα ήταν γεμάτη περιπέτειες.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να πούμε μπράβο στην ομάδα διάσωσης Alma Libre και στο Νίκο. Αλλά και σε όλους τους ανθρώπους, τη Νατάσα που την υιοθέτησε και όλους τους άλλους που δεν σταμάτησαν να την ψάχνουν όλον αυτόν τον καιρό. Τέλος καλό, όλα καλά για την Αλεπουδίτσα που αγαπήσαμε όλοι μας.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: