Βρέθηκε κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση κυνηγόσκυλο στις Σέρρες – Άλλη μία εγκατάλειψη (Εικόνες- Βίντεο)

July 8, 2021

Βρέθηκε κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση κυνηγόσκυλο στις Σέρρες – Άλλη μία εγκατάλειψη (Εικόνες- Βίντεο)

Διαφ.

Διαφ.



Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό, όσο και αν αυτό πειράζει και δυσαρεστεί κάποιους, είναι έργο κυνηγού. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από αυτούς “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά. Το πετάνε. Τόσο απλά.




Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται πραγματικά σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”, έχουν κακοποιηθεί, έχουν βρεθεί δεμένα σε δέντρα. Δυστυχώς αυτά τα υπέροχα σκυλιά είναι και τα πιο άτυχα.

Ένα τέτοιο σκυλάκι ήταν και ο Ιωσήφ. Παρατημένο, εξαθλιωμένο και άρρωστο σερνόταν ένα μάτσο κόκαλα στο χωριό Οινούσα των Σερρών. Ποιος το “πέταξε”; Ποιος δεν τον ήθελε και αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί; Με σιγουριά δεν μπορεί να πει κανείς.

Ο Ιωσήφ μετρούσε μέρες. Εθελοντής του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ τον βρήκε πεσμένο σε χωράφια, ανάμεσα σε μπάλες σανού. Δεν μπορούσε πια να σταθεί στα πόδια του. Οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει.

Στο σημείο πήγαν και άλλοι εθελοντές του ΦΟΣ, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ένα σκυλί στην κυριολεξία φάντασμα. Ένα ετοιμοθάνατο πλάσμα. Που όμως κουνούσε την ουρίτσα του όταν είδε να το πλησιάζουν. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Οι άνθρωποι του ΦΟΣ κάνουν έκκληση για βοήθεια. Τα περιστατικά που αναλαμβάνουν είναι πολλά. Το βλέπουμε άλλωστε και από τη σελίδα τους στο Facebook. Δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά, θα έλεγε καλύτερα κανείς. Κτηνίατροι, εξετάσεις, φάρμακα. Η οποιαδήποτε βοήθειά μας είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Βοηθάμε τους εθελοντές για να μπορούν και εκείνοι να σώζουν ζώα.



Δείτε το σημαντικό έργο τους και βοηθήστε τους όπως μπορείτε. Επικοινωνήστε με τη σελίδα τους Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ






Πηγή

Διαβάστε επίσης: